Share

Ediție aniversară pentru primul ceas Omega ajuns în spațiul cosmic

Celebra marcă elvețiană de ceasuri Omega a prezentat o ediție limitată a nu mai puțin cunoscutei sale colecții Speedmaster. Realizată împreună cu Muzeul de Artă Metropolitană din New York, piesa are la bază primul ceas Omega care a părăsit atmosfera Pământului la mâna astronautului Wally Schirra în timpul misiunii Mercury Sigma 7 din 1962

Omega a prezentat o piesă realizată în colaborare cu Muzeul de Artă Metropolitană din New York (The MET) care are rolul de a celebra primul ceas care a părăsit atmosfera Pământului. Propus clienților ca ediție limitată, Speedmaster „First Omega in Space” are la bază modelul CK2998 pe care astronautul Wally Schirra l-a purtat la mână în timpul misiunii Mercury Sigma 7 din 1962.

Care este implicarea The MET? Ei bine, începând cu 3 iulie, galeria a deschis o nouă expoziție cu titulatura „Apollo’s Muse: The Moon in the Age of Photography” care celebrează 50 de ani de la aselenizare. Iar Omega este sponsorul principal al evenimentului. Grație acestei colaborări, ceasul va fi disponibil pentru vânzare în The MET Store precum și la boutique-ul Omega de pe Fifth Avenue din Manhattan.

Foarte asemănător cu modelul de bază, noul Speedmaster „First Omega in Space” are o carcasă de 39,7 mm din oțel inoxidabil, cadran și bezel negre și este animat de Calibrul 1861. Pe lângă aceste caracteristici, piesa are gravată pe carcasă emblema Seahorse alături de mențiunea The MET. În loc de cureaua clasică din piele sau brățara care însoțesc de obicei ceasul, clienții au la dispoziție o „curea NATO” vopsită cu roșu și alb, culorile The MET. Fiecare dintre cele 100 de piese disponibile în ediția limitată este comercializată într-o cutie cu logo-ul muzeului. Prețul ceasului este de 5.200 de dolari.

Omega Speedmaster First Omega in Space

Leave a Comment