Share

Amanda Zhang părăsește conducerea Mercedes-Benz România

Amanda Zhang, cea care conduce în prezent Mercedes-Benz România preia conducerea reprezentanței companiei germane din Malaezia.

Director executiv al reprezentanței Mercedes-Benz din România începând cu 1 martie 2021, Amanda Zhang lasă în urmă funcția deținută aici pentru a prelua postul de CEO și președinte al Mercedes-Benz Cars Malaysia. Totodată, ea va îndeplini și rolul de Head of Region Mercedes-Benz Cars SEA II.

Înlocuitorul Amandei Zhang la conducerea Mercedes-Benz România va fi anunțat în perioada următoare.

Încă neanunțată oficial în România, schimbarea a fost făcută deja publică de reprezentanța din Malaezia, presa din acest stat notând că ea a preluat deja noua funcție începând cu 1 august 2023. În noul post, Amanda Zhang o înlocuiește pe Sagree Sardien care a fost avansată în funcția de Head of Region Overseas, Mercedes-Benz Cars cu baza la Stuttgart.

În comunicatul trimis presei malaeziene, reprezentanța Mercedes-Benz din această țară a notat că, înainte de a ajunge în Malaezia, „Amanda Zhang a fost director executiv al Mercedes-Benz România, supervizând patru divizii de afaceri. În timpul mandatului său, Zhang și echipa ei au generat un impuls semnificativ, realizând o creștere robustă de două cifre atât în vânzări, cât și în serviciile pentru clienți. De asemenea, a implementat eficient strategia de electrificare într-un peisaj de piață solicitant și a jucat un rol esențial în revitalizarea rețelei de dealeri de pe piața din România”.

Amanda Zhang și-a început cariera cu un Program Internațional de Management în cadrul grupului Daimler acum aproape 20 de ani. De atunci, a supervizat proiecte internaționale complexe precum „Journey to China” – care a constat în transferarea operațiunilor de vânzări din Hong Kong în Beijing. De asemenea, Amanda Zhang a contribuit semnificativ la consolidarea performanțelor echipei de Sales Market Management din Japonia și la dezvoltarea echipei de Product Management și Marketing din Regiunea Europa.

Începând cu 2016, ea a fost implicată direct în elaborarea unui centru de competență dedicat zonei de Product Management și Marketing, cu două locații în Europa, dezvoltând totodată proiecte locale și regionale în 18 piețe europene.

Amanda Zhang are o vastă experiență în senior management și o expertiză amplă, dobândite în urma proiectelor de succes în cadrul Daimler.

La sosirea în România, Amanda Zhang l-a înlocuit în funcție pe Martin Schulz, care a preluat funcția de președinte și CEO al Mercedes-Benz Cars Middle East.

Mercedes-Benz România are și un nou director financiar

Cu doar câteva zile în urmă, pe 28 iulie 2023, Mercedes-Benz România îi ura bun venit lui Elmar Grutschnig, cel care, începând cu 1 august avea să preia funcția de CFO al companiei.

Sosit în România din funcția de Head of Revenue Controlling pentru Mercedes-Benz Orientul Mijlociu și Africa de Nord, acesta s-a alăturat Mercedes-Benz în urmă cu 24 de ani, iar parcursul său profesional i-a asigurat o vastă experiență în diverse funcții financiare și de audit.

În ultimii ani, el a fost responsabil de Planning și Pricing în SUA, Atlanta, preluând apoi rolul de Revenue Controlling în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. În postul său anterior, cu sediul în Dubai, a jucat un rol esențial în integrarea activității distribuitorilor generali în noua organizație MBGD, totodată urmărind obiectivul de creștere a profitabilității pe piața sa.

Citește și:

Leave a Comment