Share

Rugby: Din Stejari, nici frunzele n-au mai rămas în Georgia

Echipa națională de rugby a României a fost învinsă fără drept de apel de Georgia într-un meci care a arătat, încă o dată, nivelul extrem de slab al acestui sport la noi.

Meciul dintre România și Georgia, desfășurat la Tbilisi și contând pentru semifinalele Rugby Europe Championship 2024, s-a încheiat cu scorul de 43-5 (10-0), în favoarea georgienilor.

„Stejarii” au făcut faţă adversarilor din Georgia doar în prima repriză, după care „Lelos” s-au dezlănţuit, reuşind eseu după eseu.

Akaki Tabuţadze a marcat trei eseuri (4, 37, 75), celelalte patru ale georgienilor fiind semnate de Mirian Modebadze (50), Beka Gorgadze (56), Luka Ivanişvili (64) şi Demur Tapladze (80), dintre care patru au fost transformate, de Vasil Lobjanidze (52), Davit Niniaşvili (65), Tedo Abjandadze (79, 80+3).

Cifrele întregului meci arată un tablou dezolant. Jucătorii din România au avut o posesie de doar 40% a balonului oval, au reușit o singură încercare prin comparație cu cele șapte ale georgienilor și au ratat 32 de placaje față de cele doar 11 ale adversarilor.

Cu acest succes, georgienii au câştigat şi cupa Antim Ivireanu, trofeu pe care cele două echipe de rugby şi-l dispută din 2002, în ultimii ani acesta fiind câştigat de Georgia.

Ca urmare a acestui rezultat dezastruos, echipa de rugby a României va juca finala mică a Rugby Europe Championship 2024, urmând să înfrunte pe 17 martie, la Paris, pe Stade Jean Bouin, echipa învinsă în cealaltă semifinală care se va desfășura duminică între Spania şi Portugalia.

Citește și:

Leave a Comment