Share

Norwegian Cruise a plasat cea mai mare comandă de nave din istoria sa

Operatorul Norwegian Cruise Line Holdings a plasat cea mai mare comandă de nave din istoria sa pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru croaziere.

Compania Norwegian Cruise Line a anunțat că va comanda opt nave noi pentru cele trei mărci ale companiei. Pacheboturile de mari dimensiuni au livrări programate între 2026 și 2036, au declarat oficialii operatorului de nave de corazieră fără a oferi un preț pentru aceste nave.

Harry Sommer, directorul general al Norwegian Cruise Lines consideră că există o cerere în creștyere pentru croaziere, acestea reprezentând în prezent între 1,5% și 2% din piața globală a vacanțelor. În acest context există suficient loc pentru creștere.

„Aceasta este cea mai cuprinzătoare privire spre viitor pe care compania a făcut-o vreodată. (…) Demonstrează optimismul nostru cu privire la viitorul acestei industrii”, a explicat Sommer.

Oficialul a declarat că noile comenzi de nave nu vor crește semnificativ cerințele de cheltuieli de capital sau gradul de îndatorare netă a companiei.

Operatorul de croaziere a menționat că noile nave sunt mai scumpe decât cele anterioare, având în vedere inflația. Potrivit unui document depus la SEC, compania a luat împrumuturi la termen denominate în euro de aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru a finanța parțial achiziția a patru dintre noile nave.

Oficialii Norwegian Cruise Lines consideră că noile nave vor permite companiei să crească capacitatea de pasageri cu 6% pe an până în 2028 și cu 4% anual până în 2036.

„Putem să creștem și să oferim aceste randamente superioare pe fluxul de numerar liber din dividende și, în același timp, să nu avem niciun impact asupra poziției pe piață în viitorul apropiat”, a declarat Harry Sommer.

La sfârșitul anului 2023 compania avea deja o datorie netă totală de 13,7 miliarde de dolari.

Constructorul naval italian Fincantieri a confirmat că va construi patru dintre nave și a semnat o scrisoare de intenție pentru construirea celorlalte patru.

Norwegian Cruise Lines intenționează, de asemenea, să dezvolte un nou doc de acostare pe insula sa privată din Bahamas, care ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2025. Costul acestuia ar urma să fie major, de circa 150 de milioane de dolari, însă va avea un efect pozitiv pentru afaceri, el permițând o creștere cu 50% a numărului de pasageri care ajung anual în resorturile din zonă.

Citește și:

Leave a Comment