Share

Apple a prezentat noul M3 cu puternice îmbunătățiri pentru procesarea grafică și eficiență

Gigantul american Apple Inc a prezentat noua gamă de cipuri M3, dar și noi MacBook Pro și iMac dotate cu noua tehnologie.

Noua gamă M3 se bazează pe tehnologia avansată de 3 nanometri și gestionează mai eficient procesarea grafică, au menționat oficialii Apple. Anunțul a făcut parte dintr-o prezentare de produse numită sugestiv „Scary Fast”, pentru a sublinia atât viteza de procesare a noilor cipuri M3, M3 Pro și M3 Max, cât și apropierea „halloween”.

Evenimentul, destinat în special utilizatorilor profesiniști de computere Mac precum designeri, muzicieni și dezvoltatori de software, a scos în evidență viteza noilor cipuri, precum și eficiența acestora.

Cei de la Apple au menționat că noile cipuri vor fi primele dstinate laptopurilor și desktopurilor în care este utilizată tehnologia de 3 nanometri prin care mai mulți tranzistori sunt grupați într-un spațiu restrâns și grație căreia sunt asigurate „performanțe mai bune pentru fiecare watt de electricitate utilizat”.

Prezentarea noilor cipuri a cuprins și ideea că familia de cipuri M3 dispune de un GPU de ultimă generație care reprezintă „cel mai mare salt înainte în arhitectura grafică pentru Apple”. GPU-ul este mai rapid și mai eficient și introduce o nouă tehnologie numită Dynamic Caching, aducând în același timp noi funcții de randare. Vitezele de randare sunt acum de până la 2,5 ori mai mari decât cele de la familia de cipuri M1.

Citește și:

Leave a Comment