Lansat oficial pe 1 martie 2019, portalul LifeNews.ro are ca misiune menținerea valorilor presei clasice. Într-un mediu online dominat de compromisuri editoriale, ne impunem ca regulă transmiterea exactă a informațiilor din orice domeniu, evitând „clickbait”-ul agresiv, interpretările tendențioase și transformarea articolelor în opinii personale.
LifeNews.ro NU este un blog. Rubrica „Opinii”, destinată interpretărilor personale ale evenimentelor, este complet separată de zona informațiilor. Găzduim articole de opinie, scrise atât de jurnaliștii noștri, cât și de autori externi
LifeNews.ro este o publicație online susținută de mai mulți jurnaliști care au lucrat de-a lungul timpului la diferite proiecte media din România. Ceea ce ne-a reunit este dorința de a readuce în prim plan, într-o manieră modernă, valorile clasice ale jurnalismului: informația relevantă, obiectivitatea și plăcerea de a scrie.
Vom publica zilnic informații proaspete și materiale de sinteză și analiză. Nu vom fi parte a grupului de mijloace media care tratează la unison același subiect, încercând să îl impună ca „breaking news”. Și, mai ales, nu vom face politică. Pentru că politica noastră este doar informarea și atât. Platforma noastră nu va face niciodată campanie pentru un partid politic, nu va susține politicieni, nu va recomanda publicului să voteze cu cineva anume sau să participe la vot.
Jurnaliștii LifeNews.ro au libertate editorială limitată doar de regulile și de deontologia profesiei. Robert Stan, manager de proiect, este un jurnalist cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă. A început să scrie în 1996 la cotidianul Tineretul Liber, apoi a făcut parte din echipa ziarului Curentul. A trecut prin redacții precum Cotidianul, Junimea, Sport XXI, Caesar, Temporis, AutoPro, Banii Noștri pentru ca, o mare parte din carieră să și-o dedice, până în 2018, revistei Capital. Dan Radu, editor, este și el jurnalist cu vechime în presa românească și, pentru o perioadă, chiar în cea de peste Ocean. Deși nu au o vastă istorie legată de mass-media, Andreea Stein (reporter) și Alexandru Dionisie (reporter) au participat la proiecte din presa locală scriind, în același timp, la propriile bloguri.
Pentru teme legate de activitatea editorială, idei de articole și eventuale semnalări ale unor derapaje sau informații insuficient verificate, echipa noastră poate fi contactată la adresa de e-mail redactia@lifenews.ro sau la numărul de telefon 0040 775 291 205.
Puteți folosi, de asemenea, pagina Contact