Share

În week-end-ul 6 – 7 aprilie începe „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”

În următorul week-end debutează în București ediția din 2024 a evenimentului outdoor „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” care transformă artere aglomerate din Capitală în spații pietonale.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi că „începe cel mai mare eveniment outdoor din București, «Străzi deschise, București – Promenadă urbană» care transformă, din data de 6 aprilie și până în 13 octombrie, arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare”.

Conform edilului, în aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expoziții, ateliere pentru copii și activități sportive. Peste un milion de bucureșteni și turiști au participat anul trecut la acest eveniment.

În primul weekend, 6 – 7 aprilie 2024, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10.00 și 22.00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor.

Anterior, la începutul lunii februarie, Nicuşor Dan anunța că programul „Străzi Deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană 2024” va începe pe 27 aprilie.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23.00 până la ora 09.00.

Citește și:

Leave a Comment