Share

Porsche – game, set și match la Transylvania Open 2024

Marca germană premium-sport Porsche, partener al turneului de tenis Transylvania Open, a decis ca premiera europeană a celei de a treia generații Panamera să aibă loc la Cluj-Napoca.

La doar două luni după premiera mondială de la Shanghai, a treia generație Porsche Panamera a fost un spectator de lux al turneului de tenis Transylvania Open de la Cluj-Napoca, cel mai important astfel de turneu din Europa de Est. La doar doi pași de terenurile de joc, spectaculosul vehicul a debutat astfel în Europa cu întregul său arsenal de noutăți.

Conform producătorului, partener al turneului de tenis din România, această a treia generație Porsche Panamera va ajunge la clienți cu o gamă mai largă de funcții digitale, un design mai expresiv și un spectru mai larg de performanțe dinamice și confort la volan. Printre cele mai interesante noi dotări al vehiculului se numără sistemul de suspensie Porsche Active Ride, care combină un nivel de confort semnificativ mai ridicat cu caracteristicile de condus sportiv pentru care este renumită marca germană. Totodată, integrarea ecosistemului digital propriu al utilizatorului în Porsche Communication Management (PCM) oferă noi modalități de interacțiune cu automobilul.

Noua interpretare Panamera implică și modificări la nivelul sistemelor de propulsie. Inima sistemului de propulsie Turbo E-Hybrid este un motor V8 de patru litri revizuit fundamental. Cum și puterea motorului electric a crescut la 140 kW (190 PS), ansamblul pune la dispoziția șoferului un total de 500 kW (680 PS). Cuplul generat este de 930 Nm.

În acest context, Porsche Panamera Turbo E-Hybrid sprintează până la 100 km/h în 3,2 secunde și poate atinge o viteză maximă de 315 km/h. Capacitatea bateriei sale este acum de 25,9 kWh, ceea ce permite o autonomie electrică echivalentă de până la 91 de kilometri în ciclul combinat WLTP sau de 83-93 km în ciclul urban. Un nou încărcător AC de bord de 11 kW scurtează timpul de încărcare la punctele de încărcare adecvate la două ore și 39 de minute.

În momentul intrării oficiale pe piață, mașina va putea fi comandată și în variantele Panamera și Panamera 4. Motorul V6 turbo de 2,9 litri al variantei Panamera generează acum 260 kW (353 PS) și un cuplu de 500 Nm – o creștere de 17 kW (23 PS) și 50 Nm în comparație cu predecesorul său. Acest lucru scurtează sprintul până la 100 km/h la 5,1 secunde și majorează viteza maximă la 272 km/h. Panamera 4, cu tracțiune integrală, are acum nevoie de 4,8 secunde până la 100 km și atinge 270 km/h.

Produsă la uzina din Leipzig, a treia generație Porsche Panamera poate fi deja comandată și va ajunge la primii clienți din Europa în martie 2024.

Porsche Press Road Tour Transylvania Open 2024

Pentru a marca parteneriatul cu turneul de tenis Transylvania Open, Porsche a pus la dispoziția potențialilor clienți și presei modele Panamera din generația anterioară și Taycan (fără facelift-ul abia anunțat și el) pentru un scurt test desfășurat pe un traseu care leagă Cluj-Napoca de Rimetea de sub Piatra Secuiului.

Totodată, cei interesați au putut descoperi câteva dintre secretele organizării celui mai important turneu de tenis din România, de la primirea jucătoarelor la aeroport, până la cele mai mici detalii ale singurei arene din țară care poate găzdui un astfel de turneu – BT Arena. Deși poate părea o simplă competiție în care câteva jucătoare de tenis se luptă pentru un trofeu, „uzina” din spatele unei competiții WTA 250 este impresionantă.

De la surpriza invitaților atunci când sunt conduși de la aeroport către BT Arena la bordul unor mașini Porsche, până la zecile de săli dedicate pregătirii fizice și psihice, antrenamentelor, relaxării, racordării rachetelor, găzduirii arbitrilor și copiilor de mingi, jurnaliștilor din întreaga lume și, bineînțeles, la culoarele de acces pentru public, totul este calculat la milimetru și gândit astfel încât să nu existe sincope. Și, dacă avem în vedere că Transylvania Open a fost catalogat de WTA drept „Turneul Anului”, se pare că organizatorii au găsit rețeta succesului.

„Transylvania Open ne-a devenit un partener de tradiție și ne simțim mereu ca acasă atunci când venim la Cluj pentru a vedea meciurile, a ne susține jucătoarele și a prezenta publicului cele mai noi și mai spectaculoase modele ale noastre. Este un turneu organizat exemplar și ne-am bucurat să vedem că a fost din nou ales de jucătoarele WTA, pentru al doilea an la rând, drept cel mai bun turneu din lume la categoria sa. Este o reușită extraordinară pentru o competiție atât de tânără și spune multe despre atmosfera de la Cluj”, a declarate Adrian Pascu, director executiv al importatorului Porsche în România.

Totodată, conform Loredanei Matei, marketing, CRM & PR manager al aceleiași companii, Porsche a colorat părți ale orașului Cluj-Napoca și BT Arena în nuanțe de mov, în cinstea noului Macan care a fost prezentat în premieră mondială la începutul acestui an. În plus, tto la Cluj-Napoca a fost expus un Porsche 911 Dakar – chiar mașina care a străbătut recent peste 8000 km până la Levi, în Finlanda, și înapoi, în Dakar Ice Challenge.

Porsche Taycan Facelift poate fi comandat în România

Surprizele Porsche din această perioadă nu s-au încheiat aici. Varianta facelift a electricului Porsche Taycan are deja prețuri pentru România și poate fi comandat. Grație unor modificări de amploare, în ciuda faptului că vorbim despre un „simplu” facelift, Porsche Taycan are o putere mai mare, accelerează mai repede, are o autonomie mai mare și se încarcă mai rapid. Iar versiunile Turbo au un design mai incisiv și se diferențiază mai clar.

În acest context, cel mai accesibil Porsche Taycan facelift are un preț de bază cu TVA, în România, de 107.115 de euro. Acest preț îi asigură posesorului o mașină echipată cu un singur motor electric, roți motrice spate, 408 CP, baterie de 82.3 kWh și autonomie de până la 592 de kilometri.

La celălalt capăt al scalei, versiunea de top, Turbo S, are două motoare electrice și asigură acum 775 de cai putere, sau, temporar, 952 CP dacă este folosit sistemul Launch Control. Accelerația 0-100 km/h este realizată în doar 2.4 secunde, ceea ce înseamnă că Taycan Turbo S este cel mai puternic și cel mai rapid Porsche de serie din istoria mărcii.

Fiecare variantă de motorizare a mașinii poate fi declinată, în funcție de dorința clientului, în versiuni Taycan, Taycan Cross Turismo sau Taycan Sport Turismo.

Citește și:

Leave a Comment