Share

Directorul de marketing Dacia devine și șef al serviciilor comerciale ale grupului Renault

Xavier Martinet, directorul de marketing al mărcii Dacia la nivel global preia și funcția de director servicii comerciale al Renault Group. În același timp, Fabrice Cambolive, actual CEO al mărcii Renault și fost director Renault România, preia și rolul de președinte al Renault Retail Group.

Grupul francez Renault, din care face parte și Dacia a anunțat astăzi că, odată cu plecarea lui Philippe Buros din cadrul companiei, doi șefi ai grupului primesc atribuții suplimentare.

Astfel, începând cu data de 18 decembrie 2023, Renault Group redefinește modul de organizare a Direcției de Servicii Comerciale pentru a se reorienta în jurul a două domenii – post-vânzare și rețeaua de distribuție. Misiunile sale vizează coordonarea tuturor activităților post-vânzare ale Grupului și implementarea strategiei de distribuție în cadrul rețelei pentru a garanta sustenabilitatea și eficacitatea diferitelor canale de distribuție a mărcilor.

În acest context, François Delion, director post-vânzare și Sophie Guiot, director de rețea, vor fi subordonați lui Xavier Martinet.

În ceea ce privește Renault Retail Group (RRG), filiala de distribuție a grupului, aceasta va dispune de un nou mod de organizare după plecarea lui Philippe Buros. Acesta va părăsi Grupul la 1 ianuarie 2024 după trei ani în calitate de președinte și CEO al RRG și 38 de ani în cadrul Renault Group.

„Traiectoria lui Philippe Buros de la sosirea sa la Renault în 1985 este un model incredibil. Aș dori să-i mulțumesc din toată inima lui Philippe pentru angajamentul său neclintit față de compania noastră. În 2024, RRG va avea o nouă echipă de management și o organizare a serviciilor sale comerciale reorientate în jurul priorităților noastre, cum ar fi post-vânzare, pentru a satisface mai bine partenerii noștri de rețea, clienții noștri și mărcile grupului”, explică Luca de Meo, CEO al grupului Renault.

Fabrice Cambolive devine președinte al Renault Retail Group, păstrând, în același timp și poziția de CEO al mărcii Renault.

Absolvent al TBS Education din Toulouse, Fabrice Cambolive s-a alăturat grupului Renault în 1992 și a deținut timp de douăzeci de ani diferite poziții internaționale în domeniile vânzărilor și marketingului în Spania, Elveția, Franța, Germania și România.

Cariera sa internațională a continuat în 2011, după numirea sa în funcția de director de vânzări și marketing al Regiunii Eurasia și Renault Rusia, înainte de a fi numit director general al Renault Brazilia în 2015. În 2017, a fost promovat în funcția de director de operațiuni pentru Africa, Orientul Mijlociu, Asia și regiunea Pacificului. În 2021, a devenit director de vânzări și operațiuni pentru marca Renault, responsabil cu implementarea strategiei Renaulution pe toate piețele și transformarea modelului de afaceri al mărcii. În 2022, Fabrice Cambolive este numit director de operațiuni pentru marca Renault.

Xavier Martinet a fost numit director servicii comerciale al grupului Renault, funcție pe care o va deține în paralel cu rolul său de director de marketing, vânzări și operațiuni al mărcii Dacia.

Absolvent al ESC Rouen, Xavier Martinet și-a început cariera la Renault în 1997 în Ungaria, apoi s-a alăturat departamentului de vânzări european în 2002. În 2007, s-a alăturat filialei de vânzări Renault (RRG) ca șef de vânzări la Bordeaux. În 2008, a fost numit secretar executiv al Directorului Comercial pentru regiunea Europa și apoi al Directorului Comercial Renault Worldwide. În 2010, s-a alăturat Nissan North America în calitate de Senior Brand Manager, Range Marketing. În 2013, a fost numit Director al filialei comerciale Renault Portugalia, apoi Director de Marketing Franța în 2015. În 2018, a devenit Director General al Renault Italia, înainte de a deveni Director de Marketing worldwide al Renault Group în 2019. Din 2021, ocupă funcția de Director Marketing, Vânzări si Operaţiuni al brandului Dacia.

Citește și:

Leave a Comment