Share

Simona Halep: Va fi greu să mă apropii de Top 10. Îmi doresc să fiu la Jocurile Olimpice.

Sosită la București, jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat că îi va fi greu să ajungă din nou în Top 10 și, chiar dacă își dorește să participe la Jocurile Olimpice, şansele sunt minime.

Simona Halep a declarat, joi dimineaţa, la întoarcerea de la Dubai unde se antrenează, că adevărul a ieşit la iveală în cazul său de doping în urma deciziei TAS de a-i reduce suspendarea de la 4 ani la 9 luni şi a precizat că în sinea sa a ştiut mereu că nu a luat nicio substanţă interzisă.

„Am primit vestea foarte bine. A fost o veste minunată, aşa cum visam, pentru că aşa trebuia să fie. Adevărul a ieşit la suprafaţă şi în sinea mea mereu am ştiut că nu am făcut nimic, că nu am luat niciodată o substanţă interzisă şi nici nu am avut această intenţie. Mă bucur că s-a judecat corect şi că pot să joc tenis”, a declarat Simona Halep la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă.

Jucătoarea a menţionat că pentru ea acest moment reprezintă un nou început în tenis. „Când am aflat decizia m-am bucurat foarte, foarte tare. Pot să spun că am avut şi lacrimi pentru că am aşteptat foarte mult acest verdict. Îmi doream tare mult să fie aşa pentru că acesta este adevărul. Pentru mine este acum un nou început în tenis pentru că nu mai am niciun punct în clasament, ceea ce e foarte trist pentru că decizia (n.r. – suspendarea) a fost până în iulie anul trecut. Cred că eram locul 54, o să văd ce pot să fac să recuperez clasamentul, dacă se va putea”, a continuat Halep.

Totodată, ea a explicat că în perioada cât a fost suspendată pentru dopaj i-a fost greu să se uite la meciurile de tenis ştiind că nu poate juca. „În perioada aceasta vă spun sincer că nu m-am uitat foarte mult la tenis pentru că era cumva o suferinţă să mă uit şi să ştiu că nu am voie să joc. Dar nivelul pot să spun este destul de ridicat, cel puţin în top 10 fetele au o putere extraordinară şi joacă un tenis bun. Ştiu şi eu cum e să fii în top 10, tot timpul eşti pregătit. Aşa că va fi greu şi o mare provocare pentru mine să mă apropii de top 10”, a afirmat sportiva româncă.

„Este un vis mult prea departe să spun că voi ajunge iar numărul 1 mondial. Am fost acolo, e deosebit să fii acolo, dar e foarte greu. (…) Presiunea publicului nu va mai fi negativă în niciun sens. Mulţumesc tuturor pentru susţinerea necondiţionată, chiar a fost ceva unic. Vreau să mulţumesc şi sponsorilor mei pentru că m-au susţinut şi nu au crezut nicio clipă în ceea ce s-a întâmplat. Iar românilor ce pot să le spun, a fost o susţinere necondiţionată din partea lor, lucru care m-a ajutat să lupt până la capăt să arăt adevărul. Sincer, mi-ar plăcea să câştig orice trofeu de Grand Slam, nu contează. Dar visăm acum, să ne trezim la realitate şi să o iau pas cu pas pentru că va fi o întoarcere destul de dificilă”, a mai explicat Simona Halep.

„Îmi doresc foarte mult fiu la Jocurile Olimpice, dar cred că şansele sunt minime pentru că nu am clasament. Dar, dacă până atunci voi reuşi să câştig câteva meciuri o să am o şansă în plus. Mi-aş dori tare mult. Nu am plănuit nimic, nu m-am gândit până acum. Totul este o opţiune, o să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice, asta e sigur”, a afirmat Halep.

Ea a menţionat că şi-ar dori să joace la turneul de la Miami, programat între 19 şi 31 martie, însă o decizie va lua în următoarele zile.
„Îmi dores, să merg să joc la Miami, dar acum doar ce am ajuns şi am nevoie de două – trei zile ca să mă pregătesc mental pentru asta. Voi decide zilele următoare. Pregătirea mea până acum a fost una bună, dar ţinând cont că nu am jucat meciuri oficiale un an şi şapte luni aproape o să fie destul de dificil să reîncep. Dar am tot timpul din lume şi o să o iau pas cu pas”, a precizat ea.

Simona Halep a explicat și că, acum, va trebui să îşi găsească un nou antrenor. „În momentul acesta nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziţie să formez o echipă aşa cum îmi doresc eu. Dar nu va fi uşor. Bineînţeles că au fost colaborări foarte bune şi cu antrenorii români, dar pentru mine colaborarea cu Darren (n.r. – antrenorul australian Darren Cahill) a fost specială şi am făcut cele mai bune rezultate. Nimic nu este exclus, o să mă gândesc bine şi o să aleg”, a declarat jucătoarea de tenis.

Ea a mai menţionat că va discuta cu avocaţii săi despre deschiderea unor procese prin care să recupereze prejudiciul cauzat de suspendarea pentru doping: „Când am primit decizia TAS şi am vorbit cu avocaţii eram foarte bucuroasă. Vom discuta pe parcurs acest aspect (n.r. – deschiderea de noi procese) şi voi face tot ceea ce trebuie. Pentru că a fost incorect tot ce s-a întâmplat. Mouratoglou… de fapt echipa şi implicit şi el mi-au recomandat aceste suplimente. Sunt convinsă că nu a făcut-o cu rea intenţie sau cu alte lucruri greşite, dar a fost o greşeală pe care am plătit-o foarte, foarte scump. Însă a fost o greşeală, atâta tot, nicio intenţie de doping”.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţi, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

„Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător”, au arătat oficialii TAS.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Citește și:

Leave a Comment