Share

Primul zbor HiSky de la București la New York, pe 7 iunie 2024. Preț minim de 349 de euro pe sens

Operatorul aerian HiSky a anunțat data în care vor debuta zborurile sale de la București către New York și retur, precum și prețurile aferente unei călătorii directe spre SUA.

Românii vor putea călători, din nou, către Statele Unite ale Americii, cu plecare din Bucureşti, după o pauză de peste 20 de ani, după ce, în urmă cu o săptămână, HiSky a primit din partea Departamentului Transporturilor din SUA autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinaţie şi a devenit singura companie românească care deţine, în acelaşi timp, Permisul de Operator Străin de Transport Aerian şi aeronavă care îi oferă capabilitatea pentru zboruri neîntrerupte, de până la 14 ore.

Potrivit companiei HiSky, au fost puse deja în vânzare biletele pe ruta Bucureşti – New York, iar primul zbor programat va fi operat vineri, 7 iunie.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă şi retur.

Aeronava HiSky va decola de la Bucureşti la ora locală 8.00 şi va ateriza la New York la ora locală 11.25. Astfel, pasagerii care vor să ajungă peste ocean vor petrece în zbor doar puţin peste 10 ore.

Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13.25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locală 6.15.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic şi 1.899 euro pentru clasa business. La bordul aeronavei va fi disponibil şi serviciul de catering, în costul biletului fiind incluse o masă caldă şi o gustare, pentru fiecare pasager.

„Suntem extrem de mândri să devenim, oficial, prima companie care reuşeşte să reia această rută strategică, după mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecări-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinaţia New York. Oricât de mult înseamnă asta pentru HiSky, ştiu că este cu atât mai important pentru România şi pentru toţi pasagerii care vor să călătorească peste ocean, fără escale şi timp pierdut prin alte aeroporturi. SUA devine o opţiune de călătorie, pentru prima dată de când călătoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor. Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale. În urmă cu trei ani, când am început primele zboruri, ne-am propus să devenim principala opţiune pentru pasagerii români. Am reuşit să demonstrăm că merităm încrederea lor, prin miile de zboruri către Europa, iar acum suntem încântaţi să le facem acest cadou, chiar înainte de sărbători”, a declarat Iulian Scorpan, directorul general al HiSky.

Zborurile Bucureşti Otopeni – New York, JFK, vor fi efectuate cu Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota HiSky şi singura de acest tip înregistrată în România.

Aeronava, care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse fără escală pe această distanţă a aterizat la Bucureşti la începutul acestei săptămâni. Pe durata călătoriei, pasagerii vor avea acces la bord şi la conţinut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

De la inaugurarea hub-ului din Bucureşti, în urmă cu un an şi jumătate, aeroportul Henri Coandă a devenit principala bază operaţională HiSky. Din Bucureşti, pasagerii pot călători cu HiSky pe opt rute regulate internaţionale, către Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chişinău, Bordeaux, Tel Aviv şi Frankfurt şi pe două rute interne, către Cluj Napoca şi Timişoara.

În România, compania aeriană mai operează curse regulate şi de pe aeroporturile din Iaşi, Baia Mare, Cluj Napoca şi Timişoara, dar şi zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenţii de turism.

Conform clasamentului privind numărul de pasageri transportaţi, HiSky ocupă locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România.

Citește și:

Leave a Comment