Share

Ministerul Turismului a suspendat participarea la târgurile internaţionale

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a anunţat demararea unor anchete disciplinare și supendarea participării la târgurile internaţionale ca urmare a prezentării defectuoase de la New York.

În baza unui ordin de ministru vor fi demarate anchete disciplinare în cadrul Direcţiei Generale Turism, fiind totodată suspendată activitatea de participare la târgurile internaţionale a persoanelor desemnate de minister care au făcut parte din delegaţia aferentă acţiunii de promovare din New York.

Potrivit ministerului, la comisia de disciplină vor fi chemaţi şi ataşaţii economici din Statele Unite ale Americii.

Cu privire la activitatea personalului din Consulatul General al României la New York, ministrul Cadariu a solicitat în scris către Ministerul Afacerilor Externe o analiză a conduitei profesionale, având în vedere că aceştia nu au semnalat cele constatate la standul României şi au ales să promoveze o fotografie care să aducă prejudicii imaginii naţionale.

„Participarea la târgurile internaţionale de turism, cu stand de ţară, va fi regândită şi asumată de Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT)”, menționează ministrul Cadariu.

Reprezentanţii ministerului susţin că acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de CBTN şi CCT, iar până atunci toate participările la târgurile internaţionale de profil vor fi suspendate.

Decizia vine în urma discuţiilor din cadrul şedinţei organizate marţi, 19 aprilie a.c., la care au participat, alături de ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, membri din sectorul public şi privat, numiţi în cadrul celor două structuri consultative.

„Întâlnirea de astăzi sper să genereze rezultatele pe care fiecare român le aşteaptă din partea Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului pentru promovarea corectă a României, care să atragă un număr cât mai mare de turişti. Deciziile pe care le-am luat urmează să crească implicarea antreprenorilor din acest domeniu, inclusiv prin asumarea de către Consiliului de Brand şi a Consiliului Consultativ al Turismului a conceptului pentru fiecare participare a ţării noastre în afara graniţelor”, a declarat Cadariu.

CBTN şi CCT vor elabora în cel mai scurt timp o nouă procedură de participare la manifestările expoziţionale de profil din străinătate, sub pavilion naţional de tip standard. O cerinţă explicită este ca standul şi întregul concept de promovare a destinaţiei România, pentru fiecare târg în parte, să fie prezentate în cadrul adunării membrilor acestor structuri consultative şi, ulterior, aprobate.

Anchetele și suspendarea participării la târguri internaționale vin după ce delegația României la târgul de la New York a postat pe o rețea de socializare o fotografie în care standul țării arăta deplorabil.

Leave a Comment