Share

Cifra de afaceri Apple, din nou în scădere. Vânzările iPhone s-au redus cu 2,4%

Apple a raportat o nouă scădere a cifrei sale de afaceri, cu 1,4%, în cel de al treilea trimestru al anului fiscal curent, acesta fiind de altfel şi al treilea trimestru consecutiv de declin al cifrei de afaceri.

Odată cu încetinirea vânzărilor de telefoane inteligente iPhone, cifra de afaceri a grupului american Apple s-a redus pentru al treilea trimestru consecutiv.

Rezultatul net de 19,9 miliarde de dolari şi cifra de afaceri de 81,8 miliarde de dolari anunţate de companie sunt sub estimările analiştilor, notează AFP.

Vânzările de telefoane iPhone, locomotiva care de peste un deceniu trage după ea rezultatele Apple, au scăzut cu 2,4% în ultimul trimestru, de asemenea o scădere peste estimările analiştilor. Vânzările de computere Mac au scăzut cu 7%, iar cele de tablete iPad au scăzut cu 20%.

Această scădere a fost compensată parţial de activităţile în domeniul serviciilor, care includ magazinul de aplicaţii App Store, platforma de streaming Apple Music sau serviciile de stocare de date în cloud. Această divizie este responsabilă în prezent pentru mai mult de un sfert (26%) din cifra de afaceri a grupului care, iniţial, era bazată în întregime de echipamente informatice, de la Apple II şi până la iPhone.

Compania are în prezent peste un miliard de abonamente la diferitele sale servicii, a precizat directorul general Tim Cook, în condiţiile în care numărul abonamentelor a crescut cu 150 de milioane în ultimele 12 luni.

„Rezultatele Apple demonstrează o evoluţie strategică spre servicii, care devin un element esenţial”, a comentat Jeremy Goldman, analist la Insider Intelligence, subliniind că aceste activităţi sunt mult mai profitabile decât produsele fizice pe care grupul american şi-a clădit reputaţia.

Citește și:

Leave a Comment