Share

Trenurile Eurostar, blocate de inundarea tunelului londonez de sub Tamisa

Serviciile Eurostar din Londra au fost anulate „până la sfârşitul zilei” după ce ploile abundente au dus la inundarea unor porţiuni ale tunelului de sub Tamisa.

Cel puţin 14 trenuri au fost anulate sâmbătă dimineaţa din cauza închiderii unei linii ferate lângă Londra, a anunţat compania Eurostar.

„Din cauza unei probleme de infrastructură la linia de mare viteză de lângă Londra, suntem nevoiţi să anulăm unele trenuri cu plecare sau destinaţie la Londra”, au explicat oficialii Eurostar.

Ulterior au fost date și detalii conform cărora niciun tren de mare viteză nu va face sâmbătă legătura între staţiile Ebbsfleet International şi London St Pancras International din cauza inundării tunelului de sub Tamisa. Inundaţiile afectează şi trenurile companiei Southeastern Railway ce folosesc aceeaşi rută.

Eurostar, care leagă Londra de Paris, Bruxelles şi Amsterdam, a cerut public scuze pentru impactul anulării acestor trenuri pentru pasageri.

„Niciun tren de mare viteză nu va circula azi între St Pancras şi Ashford International, se arată într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare X de compania Southeastern Railway. „Lucrăm la eliminarea apei care a pătruns în tuneluri”.

Restricţii de viteză au fost anunţate pe liniile West Highland între 10.00 GMT (sâmbătă) şi 09.00 GMT (duminică) din cauza prognozei meteorologice care anunţă continuarea precipitaţiilor puternice şi intensificări ale vântului, conform unui anunţ al Network Rail Scotland.

O avertizare meteorologică cod galben de gheaţă a fost emisă pentru zonele de nord şi nord-vest ale Scoţiei până duminică la ora 10:00 GMT. O avertizare similară de ploi şi ninsori a fost emisă sâmbătă pentru marea majoritate a teritoriului scoţian.

Serviciul meteorologic britanic a emis şi o avertizare cod galben de ploaie pentru regiuni din Irlanda de Nord.

În regiunea Londrei, în sud-estul Angliei şi în părţi din Ţara Galilor sunt aşteptate intensificări ale vântului şi a fost emisă de asemenea o avertizare cod galben. Sunt prevăzute intensificări ale vântului de 72 – 80 km/h, iar în zona de coastă din vestul şi sudul Angliei viteza vântului ar putea depăşi pe alocuri 105 – 121 km/h.

Aceste anulări, care intervin în timpul uneia dintre cele mai aglomerate perioade din an, vor bloca mii de pasageri. Și nu este prima problemă de acest gen din ultimele zile.

În urmă cu mai bine de o săptămână, pe 21 decembrie, în plină perioadă a plecărilor în vacanţa de sărbători, pasagerii Eurostar s-au confruntat cu numeroase anulări de trenuri din cauza unei greve-surpriză ce a paralizat tunelul de sub Canalul Mânecii.

Citește și:

Leave a Comment