Share

România, învinsă de Spania în Rugby Europe Championship

Spania a învins România cu scorul de 38-21 (28-7), în etapa a 3-a a competiţiei Rugby Europe Championship 2022.

În partida disputată pe Estadio Central din Madrid, echipa de rugby a României a jucat slab primind cinci eseuri pe fondul unei lipse de concentrare şi a unor greşeli frecvente atât în apărare cât şi în mânuirea balonului, în special în prima parte a jocului.

Gazdele au deschis scorul în minutul 7, printr-un eseu al lui Marco Pinto, transformat de Manuel Ordas, şi s-au desprins pe tabelă în minutul 11, prin eseul lui Matthew Foulds, transformat de Orda.

Stejarii au dat impresia că revin în joc după ce Hinckley Vaovasa a izbutit un eseu în minutul 16, transformat de Ionel Melinte, însă Los Leones au refăcut diferenţa prin eseul lui Fabien Perrin, transformat de acelaşi Ordas.

Până la pauză, spaniolii au mai izbutit o încercare, prin Alvar Gimeno, de asemenea transformat de Ordas, iar un alt eseu al lor a fost anulat de arbitru ca urmare a unei nereguli de joc, după primele 40 de minute scorul fiind 28-7 pentru Spania.

În repriza a doua, Manuel Ordas a continuat să pună puncte în dreptul “leilor”, după ce în minutul 53 a fructificat o lovitură de pedeapsă, iar coechipierul său, Frederic Quercy, a mai reuşit o încercare, în minutul 58, transformată de Ordas.

Tricolorii s-au trezit abia în ultimele 15 minute ale meciului, când au făcut un joc mult mai precis decât cel practicat până atunci, reuşind să ţină posesia balonului şi să se impună în mol-uri şi în grămezile spontane, punând presiune pe defensiva adversă.

Din păcate, eseurile reuşite de Hinckley Vaovasa (65) şi Marius Simionescu (72), ambele transformate de Daniel Plai, nu au mai putut schimba soarta meciului, dar au redus din diferenţa de pe tabela de marcaj, scorul final fiind 38-21 pentru Spania.

România rămâne în cursa pentru calificarea directă la Cupa Mondială din Franţa din 2023, însă următoarea partidă va fi una extrem de grea, cu puternica reprezentativă a Georgiei, liderul la zi în Rugby Europe Championship (REC), pe 12 martie, la Bucureşti.

Citește și:

Leave a Comment