Share

Rugby: România, înfrângere în fața Georgiei la București

Naţionala Georgiei a învins cu scorul de 26-23 (21-13) reprezentativa României, în etapa a patrea din Rugby Europe Championship 2022.

Odată cu victoria de astăzi de pe stadionul naţional de rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti, Georgia a cucerit şi trofeul „Antim Ivireanul”, pus în joc în întâlnirile directe dintre cele două naţionale.

După această înfrângere, România este obligată să învingă Olanda, pe 19 martie, la Amsterdam, cu punct bonus, şi stă la mâna rezultatelor pentru a vedea dacă se mai poate califica direct la Cupa Mondială din Franţa. Cu şanse minime în această variantă, jucătorii români speră măcar să ajungă în recalificări.

Partida a fost una relativ echilibrată , cu românii mai incisivi în partea a doua a confruntării, însă oaspeţii au avut o apărare extrem de puternică şi precisă, care a reuşit să anihileze fazele de atac succesive ale tricolorilor.

„Stejarii” au început bine partida, însă nu au reuşit să profite de superioritatea numerică după ce Aka Tabuţadze a văzut cartonaşul galben chiar în minutul 4, părăsind pentru 10 minute terenul.

Mai mult, chiar și în dezavantaj numeric georgienii (Lelos) au fost cei care au deschis scorul, în minutul 9, printr-un eseu marcat de Vasil Lobjanidze, transformat de Tedo Abjandadze. Asta după ce Abjandadze ratase o lovitură de pedeapsă în minutul 7.

Stejarii români au revenit însă rapid în joc şi prin două lovituri de pedeapsă transformate de Ionel Melinte, în minutele 16 şi 20, s-au apropiat la doar un punct de adversar.

În minutul 28, Georgia a reuşit cel de-al doilea eseu, prin Şalva Mamukaşvili, transformat de Abjandadze, pentru ca după doar alte şase minute, Sandro Todua să marcheze cel de-al treilea eseu al oaspeţilor, transformat de acelaşi Abjandadze.

Românii nu au renunţat şi au reuşit să pună ultimii puncte pe tabela de marcaj înainte de finalul primei părţi, prin eseul lui Ovidiu Cojocaru, transformat de Melinte. Astfel, la pauză, Georgia conducea cu 21-13.

În partea a doua a jocului, tricolorii au crescut presiunea, care s-a concretizat printr-o fructificare a unei lovituri de pedeapsă, în minutul 47, prin Ionel Melinte, ceea ce a apropiat la doar 5 puncte cele două naţionale.

Lelos au reușit însă rapid încă un eseu, prin Aka Tabuţadze, netransformat.

Finalul partidei a aparţinut tot tricolorilor, dar eseul lui Florin Bărdaşu, transformat de Melinte, nu a mai putut să întoarcă soarta meciului, Georgia câştigând cu scorul de 26-23.

Citește și:

Leave a Comment