Share

România a învins Rusia în Rugby Europe Championship 2022

În primul meci desfășurat la ediția din 2022 a Rugby Europe Championship, echipa României a învins Rusia cu scorul de 34 – 25.

Aflată în luptă cu Georgia, Portugalia, Rusia, Spania și Olanda, echipa națională de rugby a României a reușit o victorie chiar în meciul de debut al Rugby Europe Championship 2022.

Naționala de rugby a României a început de pe 5 februarie o nouă campanie pentru locul fruntaș din Rugby Europe Championship. În meciul desfășurat pe stadionul Arcul de Triumf „stejarii” au întâlnit Rusia, rezultatul contând atât pentru campania de calificare la Cupa Mondială din Franța, cât și pentru câștigarea Cupei Kiseleff, care se pune în joc în întâlnirile directe dintre cele două țări.

Prima repriză a fost aproape în totalitate la dispoziția echipei României, rezultatul după 40 de minute fiind de 24 – 7 în favoarea jucătorilor noștri. Stejarii au reușit să înscrie trei eseuri în prima repriză.

Din nefericire, în a doua repriză echipa României a început nesigur și a părut a nu putea controla terenul timp de mai bine de 20 de minute. De altfel, în acest răstimp, Rusia a reușit să reducă diferența de scor până la 24 – 20.

După o scurtă revenire în care a reușit să înscrie și un eseu, România s-a văzut din nou depășită, astfel încât, în minutul 70, scorul a devenit 31 – 25.

Chiar și cu doi jucători în plus în ultimele 10 minute, România nu a reușit decât să transforme o lovitură de pedeapsă care a dus la scorul final, 34 – 25.

Săptămâna viitoare, pe 12 februarie, România va disputa un meci cu Portugalia, tot la București.

Stejarii au încheiat ediţia 2021 a Rugby Europe Championship pe poziţia secundă, cu trei victorii şi două înfrângeri, care au adus 14 puncte. Ediţiile 2021 şi 2022 ale competiţiei, cumulate, vor oferi calificarea directă la Cupa Mondială 2023 a primelor două clasate, în timp ce a treia va intra în recalificări.

Rusia a terminat sezonul trecut pe poziţia a cincea, cu două victorii şi trei înfrângeri, adunând nouă puncte.

Citește și:

Leave a Comment