Share

România, victorie dificilă în fața Portugaliei în Rugby Europe Championship 2022

România a învins naționala Portugaliei în a doua etapă din Rugby Europe Championship 2022 și se pregătește pentru un nou meci dificil cu Spania.

Naţionala României a învins cu scorul de 37-27 (13-22) reprezentativa Portugaliei pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti în etapa a doua a Rugby Europe Championship 2022.

Partida a fost una foarte grea pentru tricolori, de-a dreptul dramatică, care deşi porneau favoriţi au avut în faţă un adversar extrem de bine pregătit, care a profitat la maxim de toate greşelile făcute de XV-le nostru.

România a deschis scorul în minutul 5, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Ionel Melinte, însă oaspeţii au preluat apoi conducerea jocului punând o presiune crescută pe defensiva stejarilor, iar la o fază de atac prelungit, au izbutit primul eseu, în minutul 26, prin Jose Lima, netransformat.

Tot lusitanii s-au aflat la conducerea meciului, iar trei minute mai târziu, Samuel Marques a mai pus trei puncte pe tabela de marcaj, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Stejarii au dat o replică slabă, oferind multe baloane adversarilor, care au mai reuşit un eseu, în minutul 34, prin Rodrigo Marta, transformat de Samuel Marques.

În minutul 37, Ionel Melinte a redus din diferenţă prin fructificarea unei lovituri de pedeapsă, însă Vincent Pinto a replicat imediat, printr-o încercare concretizată în minutul 38, transformată de Marques.

Totuşi, primul mitan s-a încheiat cu România în atac, Dragoş Ser marcând eseu în minutele de prelungire, transformat de Melinte, rezultatul pauzei fiind 22-13 pentru Portugalia.

În partea a doua a jocului, portughezii au ieşit mai proaspeţi de la cabine şi în minutul 48, au mai marcat un eseu, prin acelaşi Vincent Pinto, netransformat, moment după care însă tricolorii au revenit în forţă şi au reuşit două eseuri, în minutele 52 şi 63, prin Ovidiu Cojocaru şi Alexandru Savin, ambele transformate de Melinte.

În minutul 70, românii au reuşit să revină în avantaj pentru prima oară de la începutul meciului, prin lovitura de pedeapsă transformată de Melinte, scorul ajungând 30-27 pentru România.

Finalul a aparţinut tot jucătorilor pregătiţi de Andy Robinson, care în ultimele secunde ale partidei au mai izbutit un eseu, prin Andre Gorin, transformat, astfel că scorul final a fost 37-27 pentru tricolori.

Pe 27 februarie, în etapa a treia a Rugby Europe Championship 2022, România va întâlni în deplasare Spania, la Madrid, ibericii învingând sâmbătă, cu 41-37, Rusia, la Soci.

Citește și:

Leave a Comment