Share

Ucraina și Rusia vor negocia la frontiera cu Belarus. Putin pune în alertă forțele de descurajare nucleară

În timp ce oficialii de la Kiev anunță că vor participa la negocieri cu Rusia, Vladimir Putin pune în alertă „forţa de decurajare” a armatei ruse.

Ucraina a confirmat în această după-amiază că va participa la negocieri cu Rusia într-o regiune de la frontiera sa cu Belarusul într-o zonă situată în apropierea râului Pripiat, în apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobîl. Informația transmisă de agenţiile internaţionale de presă are ca sursă preşedinţia de la Kiev.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că delegaţiile rusă şi ucraineană se vor întâlni fără niciun fel de condiţii prealabile.

„Am căzut de acord ca delegaţia ucraineană să se reunească cu cea rusă, fără condiţii prealabile, la frontiera dintre Ucraina şi Belarus, în apropierea râului Pripiat”, a informat canalul oficial de Telegram al preşedintelui Ucrainei.

Anterior, şeful delegaţiei ruse, Vladimir Medinski, a declarat că membrii delegaţiei sale se deplasează de la Minsk la Gomel şi că acelaşi lucru l-ar face şi o delegaţie ucrainiană de la Kiev.

Putin pare pregătit să apeleze la „forța de descurajare”

Tot în această după-amiază, în timp ce negociatorii ucrainieni și ruși căutau un loc acceptabil de întâlnire, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, aparent fără logică, plasarea în stare de alertă a „forţei de decurajare” a armatei ruse, care cuprinde o componentă nucleară.

„Ordon ministrului apărării şi şefului Statului Major să plaseze forţele de descurajare ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă”, a anunțat Putin în cursul unei întâlniri cu şefii săi militari, difuzată de televiziunea de stat.

Președintele rus a adăugat că acesta este un răspuns la „agresiunea” NATO, inclusiv prin declarații și sancțiuni. Este important de menționat că mișcarea nu înseamnă că Rusia intenționează să folosească armele ci, mai degrabă, după cum arată analiști internaționali, să pună presiune pe susținătorii occidentali ai Ucrainei și, mai ales, pe negociatorii care se vor întâlni cu delegația rusă.

Citește și:

Leave a Comment