Share

România a învins Țările de Jos și s-a calificat la barajul pentru CM 2023

Echipa de rugby a României a învins astăzi Țările de Jos și a reușit să urce pe locul 3 în Rugby Europe Championship, poziție care îi permite să joace în barajul pentru Cupa Mondială din 2023.

Echipa națională de rugby a României a învins în această după-amiază reprezentativa din Țările de Jos în ultimul meci din Rugby Europe Championship 2022 cu scorul de 38 – 12.

Victoria de astăzi le asigură Stejarilor locul 3 la ediția din acest an a Rugby Europe Championship, după Georgia și Spania, dar înaintea Portugaliei, Rusiei și Țărilor de Jos. Totodată, acest loc 3 garantează accesul în turneul de calificare la ediția din 2023 a Cupei Mondiale.

Grație rezultatului din meciul cu olandezii, echipa României își recâștigă și poziția a 17-a în clasamentul mondial intermediar pe care ce o cedase în fața Statelor Unite. De altfel, echipa americană ar putea fi una dintre adversarele din turneul de calificare la Cupa Mondială din 2023.

Pe terenul din cadrul National Rugby Center din Amsterdam, tricolorii s-au impus în urma unui meci pe care l-au dominat, însă nu atât de autoritar pe cât se anticipa.

Stejarii au deschis rapid scorul, chiar în minutul 2, prin eseul reuşit de Gabriel Rupanu şi transformat de Ionel Melinte, iar după zece minute au izbutit şi cea de-a doua încercare, prin Hinckely Vaovasa, tot Melinte transformând.

Până în ultimele zece minute ale primei părţi, jocul s-a desfăşurat doar către buturile Țărilor de Jos, Ionuţ Dumitru şi Ovidiu Cojocaru punctând din alte două eseuri, în minutele 18, respectiv 30, Melinte transformându-l pe cel al lui Dumitru.

La scorul de 26-0 pentru România şi sub ameninţarea unui scor-fluviu, gazdele au revenit în joc, au crescut presiunea în special pe linia de treisferturi şi încurajaţi şi de public au izbutit două încercări, profitând şi de greşeli majore în apărarea echipei române.

Astfel Spike Salman şi Chris Raymond au reuşit eseuri, în minutele 33 şi 40, David Weersma transformându-l pe primul dintre acestea, iar scorul pauzei a fost 26-12 pentru România.

În repriza secundă partida s-a transformat într-o confruntare de uzură pe fondul jocului slab al românilor și al curajului prins de jucătorii din Țările de Jos.

În minutul 69, Alexandru Bucur a reuşit totuși să culce din nou balonul în terenul de ţintă advers la capătul unei frumoase faze de atac, însă Melinte a ratat transformarea, acesta din urmă transformând însă ultimul eseu al tricolorilor, din minutul 76, şi stabilind scorul final.

Citește și:

Leave a Comment