Share
BMW și Ford investesc încă 130 mil. USD în Solid Power, un start-up care produce baterii solid-state

BMW și Ford investesc încă 130 mil. USD în Solid Power, un start-up care produce baterii solid-state

Giganții BMW și Ford, alături de fondul de investiții Volta Energy Technologies, investesc 130 de milioane de euro în Solid Power, un strat-up care produce baterii solid-state.

Noul tip de de baterii oferă o densitate mai mare a energiei și asigură o autonomie mai mare decât vehiculele electrice actuale care folosesc litiu-ion. Din nefericire, fiind doar în faza de dezvoltare, acest nou tip de baterii are, deocamdată, costuri majore.

Atât Ford cât și BMW își majorează investițiile în compania Solid Power cu speranța că vor putea începe utilizarea bateriilor solid-state într-o nouă generație de mașini electrice care ar putea intra în producție înainte de 2030.

Conform acordului semnat între Solid Power și consorțiul format din BMW, Ford și Volta Energy Technologies, cei doi producători auto vor primi o primă tranșă din acest nou tip de baterii începând din 2022. Aceasta va fi utilizată pentru teste și integrare în viitoare vehicule.

Hau Thai-Tang, director de operațiuni al Ford, consideră că industria auto va începe tranziția de la bateriile litiu-ion către cele solid-state în următoarea perioadă. „Credem că intrarea în producție a mașinilor cu acest nou tip de baterii până la finalul acestui deceniu este o viziune realistă, a declarat oficialul Ford pentru CNBC.

Și cei de la BMW sunt la fel de entuziaști. Producătorul bavarez se așteaptă să poată produce mașini cu baterii solid-state în următorii ani, un vehicul demonstrativ, dotat cu noua tehnologie fiind așteptat chiar înainte de 2025.

Leave a Comment