Share

Nouă oprire a uzinelor Ford din Europa din cauza crizei de semiconductori

Mai multe uzine ale Ford din Germania, Spania și Turcia vor opri producția timp de câteva săptămâni. Și la Craiova ar putea fi oprită asamblarea modelelor EcoSport și Puma.

Un purtător de cuvânt al diviziei Europene a grupului Ford a declarat astăzi pentru publicația germană Automobilwoche că sunt „deja planificate perioade cu activitate redusă pentru mai multe fabrici din cauza situației semiconductorilor. Pentru că problema nu se ameliorează am decis acum să programăm pauze mai lungi de producție”.

Conform jurnaliștilor germani, oficialul Ford a menționat că fabrica din Köln, Germania, acolo unde este produs modelul Fiesta, va reduce timpul de lucru sau chiar va înceta să producă vehicule până la începutul lunii iulie cu excepția unei săptămâni de la sfârșitul lunii iunie. Cum de la jumătatea lui iulie la uzină începe perioada concediilor producția nu va reîncepe până pe 16 august.

Sunt afectate și fabricile din Saarlouis (Germania), acolo unde este asamblat Focus, Valencia (Spania), unde sumnt produse modelele Mondeo, S-Max, Galaxy și Kocaeli (Turcia), baza de producție pentru Transit și Transit Custom.

La uzina din Saarlouis se va lucra cu program redus în perioada 3 – 18 mai și 25 mai – 7 iunie. Ulterior, periada concediilor va opri asamblarea între 26 iulie și 23 august 2021.

„Situația de pe piața mondială a semiconductorilor rămâne tensionată și, conform tuturor estimărilor, va continua să fie așa și în următoarele luni, rezultând blocaje în aprovizionare”, a continuat oficialul Ford citat de Automobilwoche care a adăugat că firma intenționează să compenseze producția pierdută „cât de bine se poate” acordând prioritate vehiculelor deja comandate de clienți.

Și Ford România estimează o nouă oprire a producției

Deși oficialul citat de publicația germană nu a vorbit despre uzina Ford din Craiova, pe 27 aprilie directorul de comunicare și relații publice Ford România & Eastern Europe, Ana Maria Timiș, declara pentru LifeNews.ro că problema aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, va duce la funcționarea în doar două schimburi în loc de trei a secției de producție a vehiculelor de la Ford Craiova în perioada 26 aprilie – 21 mai.

„În plus, estimăm în acest moment șase zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai. Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori. În perioada zilelor fără producție angajații de la Ford Craiova afectați de această situație vor fi plătiți în conformitate cu acordurile companiei cu sindicatele locale și cu prevederile legale în vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și ajustează programele de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor noștri din întreaga Europă”, a detaliat Ana Maria Timiș pentru LifeNews.ro.

Citește și:

Leave a Comment