Share

Sony caută parteneri pentru proiectul său de mașină electrică

Sony Group va căuta parteneri tehnologici pentru proiectul său de dezvoltare a unor mașini electrice menit să transforme mașinile în spații de divertisment.

Un înalt oficial al grupului Sony a declarat pentru Reuters că va căuta parteneri care să ajute la dezvoltarea unuei linii de afaceri bazată pe mobilitate, dar și pe transformrea mașinilor din simple mijloace de transport în adevărate spații de divertisment, a declarat un director Sony pentru Reuters.

Conform agenției Reuters, Izumi Kawanishi, directorul care va conduce noua linie de business Sony Mobility consideră că tranziția mașinilor către ellectrificare este, într-un fel, similară cu modul în care tehnologia informației a transformat telefoanele în smartphone-uri. În opinia oficialului, „riscul de a ignora vehiculele electrice este mai mare decât provocarea pe care o reprezintă acestea”.

Așa cum a anunțat deja LifeNews.ro, cu câteva zile în urmă, la CES 2022, CEO-ul Sony, Kenichiro Yoshida a anunțat formarea diviziei Sony Mobility și a sugerat pentru prima dată că dezvoltatorul consolelor de jocuri PlayStation va încerca să transforme un proiect de dezvoltare a vehiculelor electrice început în urmă cu doi ani într-unul care poate genera bani.

„Înțelegem că viteza este importantă în ceea ce privește luarea unei decizii”, a spus Kawanishi, care s-a alăturat companiei japoneze de electronice de larg consum ca inginer software în 1986.

El a refuzat însă să menționeze dacă o decizie finală cu privire la dezvoltarea unor mașini electrice va fi luată în acest an.

Până acum, compania a construit două prototipuri de mașini electrice împreună cu austriecii de la Magna Steyr, aceiași care colaborează și cu BMW, Mercedes-Benz sau Toyota. Totodată, în proiectul Sony mai sunt implicate companiile Robert Bosch, Valeo și start-up-ul maghiar de vehicule autonome AImotive.

Sony face parte dintr-o listă din ce în ce mai mare de companii din domeniul tehnologiei care explorează oportunități în domeniul auto, inclusiv Foxconn – producătorul telefoanelor Apple iPhone, LG Electronics sau Alibaba Group.

Citește și:

Leave a Comment