Share

Hainele, pe urmele mașinilor: inteligente și conectate

Rochii conectate, care se unduiesc automat, şi haine ce vibrează pe note muzicale sau se încălzesc, iată propunerea unui fost model, care vrea să pună tehnologia în slujba modei şi să le aducă pe femei mai aproape de aceasta.

Vântul nu bate, nu se simte nici măcar o adiere, şi totuşi rochia îşi măreşte treptat volumul, apoi revine la forma iniţială, aşa cum s-ar întâmpla în mod natural. O altă rochie este decorată cu petale mari, care se deschid şi se închid, precum cele ale florilor naturale.

Rochiile conectate concepute de Anina Trepte, fost model germano-american şi fondatoare a societăţii 360Fashion Network, sunt inteligente şi îşi pot schimba aspectul.

Ea a prezentat unele dintre creaţiile sale la saloanele de tehnologie, în special la congresul mondial al dispozitivelor mobile – Mobile World Congress (MWC) – de la Shanghai. Însă, pentru a convinge lumea modei să investească în noul domeniu al hainelor inteligente și conentate, „Net” (porecla sa) a solicitat celor doi designeri cu care colaborează – Clare Tattersall şi Azrael Yang – să realizeze fiecare câte trei modele, prezentate în timpul unei parade la Săptămâna Modei de la New York.

Printre celelalte kituri de haine propuse de Anina Trepte se numără tehnologii cu ajutorul cărora hainele pot fi încălzite ori pot vibra pe note muzicale, sau care pot face, de exemplu, ca o geantă să strălucească.

Haine - Anina Trepte

Leave a Comment