Share
Dacia Duster Pick-Up, a patra noutate de la Dacia în doar câteva săptămâni

Dacia Duster Pick-Up, a patra noutate de la Dacia în doar câteva săptămâni

Marca Dacia continuă să surprindă în acest an. După prezentarea noilor Logan, Sandero, Sandero Stepway și Spring a venit rândul unui al patrulea model să atragă atenția: Dacia Duster Pick-Up.

Nu este prima dată când Dacia cochetează cu Duster Pick-Up. Câteva zeci de unități au fost livrate cu câțiva ani în urmă companiei Petrom, în urma unei comenzi speciale, de carosierul Romturingia. De această dată însă, chiar dacă este realizat tot în parteneriat cu Romturingia, noul Duster Pick-Up este anunțat oficial chiar de producător și este inclus în oferta Dacia pentru România.

Derivată din vehiculul 4×4 de serie și păstrând cotele de gabarit ale acestuia, noua versiune dispune de o benă cu lungimea de 1,65 metri, capabilă să preia o sarcină utilă de 500 kg.

Realizat din materiale compozite, pe o structură metalică și beneficiind de un sistem de acționare simplu și practic, oblonul benei păstrează designul exterior al hayonului care echipează modelul standard și integrează, în partea superioară, a treia lampă stop.

Dacia Duster Pick-Up

Duster Pick-Up cu motor Blue dCi de 115 CP

Versiunea Duster Pick-Up este echipată cu motorizarea Blue dCi de 115 CP. Datorită cuplului maxim de 260 Nm la 2000 rot./min, această variantă de propulsie este adaptată oricărui regim de exploatare – în sarcină, la drum întins sau pe teren dificil.

Conform producătorului, consumul este de 5,02 litri/100 km în ciclu urban și de 4,93 litri/100 km în ciclu mixt, ceea ce constituie un avantaj major în utilizare.

Citește și:
Dacia Sandero dispare din portofoliul uzinei de la Mioveni. Fabrica din România asamblează doar Duster, Logan și varianta Stepway
Toate detaliile despre a treia generație Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway

Versiunea Duster Pick-Up este disponibilă în culoarea Blanc Glacier și este echipată cu jante din aliaj de 16”.  Vehiculul beneficiază de toate elementele de siguranță aflate în dotarea modelului standard, printre care airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-patinaj, sistem de asistență la demarajul în rampă, sistem de asistență la coborârea pantei.

Comenzile pentru noua versiune sunt deschise începând din data de 22 octombrie în întreaga rețea comercială Dacia din România. Prețul de achiziție cu TVA al modelului Duster Pick-Up este de 22.546 Euro.

SC Romturingia SRL, cu sediul în Câmpulung Muscel, este una dintre cele mai importante companii din România specializate în producția, în conversia și în amenajarea de caroserii pentru autovehicule. Societatea, certificată ISO 9001, este parteneră Groupe Renault din anul 2013.

Citește și:

Leave a Comment