Share

Parlamentarii ne vor pe biciclete. A fost adoptat proiectul privind facilitarea garării acestora în spaţii publice

După ce Senatul a avizat încă de anul trecut un proiect de lege privind obligativitatea instituțiilor publice de a facilita gararea bicicletelor, Camera Deputaților și-a dat și ea acordul.

Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării garării bicicletelor în spaţii publice a fost adoptat astăzi de deputați cu unanimitate de voturi.

Potrivit proiectului, clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită gararea concomitentă a minimum 10 biciclete.

Spațiile destinate garării biciceltelor trebuie să permită, de asemenea, montarea de dispozitive antifurt.

Conform deputaților, proiectul de lege are ca obiect încurajarea utilizării pe scară largă a bicicletei atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor menţionate urmează să fie suportate din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

În vederea implementării măsurilor prevăzute de prezenta lege, clădirile istorice şi de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementărilor legale în domeniu.

Din nefericire, parlamentarii au uitat să ia în calcul și deplasarea bicicliștilor până la spațiile de garare, pistele destinate acestora fiind inexistente în majoritatea orașelor țării.

Citește și:

Leave a Comment