Share

Târgul de Turism începe cu oferte tentante: vacanțe de 1 euro sau plata cu magneţi de frigider

Astăzi debutează la Romexpo ediția de primăvară a Târgului de Turism al României. În pavilionul B2 de la Romexpo pot fi găsite majoriatea companiilor care oferă servicii de turism, multe dintre acestea anunțând deja oferte cât se poate de interesante și „ciudate”.

Între 20 și 23 februarie se desfășoară la Romexpo, în București, ediția de primăvară a Târgului de Turism. Marii operatori din domeniul tursimului se laudă cu oferte interesante. Pentru vizitatori, căutarea de vacanţe va fi asezonată cu momente artistice multiculturale oferite de reprezentanţii zonelor turistice din România, dar şi de cei ai ţărilor care participă oficial la eveniment. Programul de vizitare este în perioada 20 – 22 februarie, între orele 10.00 – 18.00, iar în 23 februarie, între orele 10.00 – 16.00.

Cazare cu 1 euro în Corfu

Cel mai mare operator român de chartere de pe piaţa locală, Christian Tour, și-a anunțat prezența la eveinment cu o ofertă variată atât în ceea ce priveşte destinaţiile propuse amatorilor de călătorii, cât şi în privinţa tarifelor.

„Dorim ca toţi cei care vizitează standul Christian Tour în intervalul 20-23 februarie să găsească vacanţa dorită, indiferent că vorbim despre persoane în căutare de chilipiruri sau vizitatori dispuşi să aloce un buget mai mare pentru un pachet turistic. Prin urmare, revenim cu oferta de cazare de la 1 euro (valabilă în Corfu, doar pe anumite plecări şi în anumite unităţi de cazare). De asemenea, avem pentru turiştii care pleacă în vacanţă cu chartere cu autocarul o reducere de 50% la transport (pe destinaţiile Corfu, Thassos, Zakynthos, Riviera Olimpului, Halkidiki). Pentru că ne aşteptăm ca interesul turiştilor să fie foarte mare pentru vacanţele de vară – este şi cel mai bun moment pentru a-şi planifica şi achiziţiona pachetul pentru concediul mare, din vară – ofertele Christian Tour vizează în special pachetele în destinaţii de litoral. Astfel, avem reduceri de 100 de euro/camera la sejururi în Creta şi Rodos, reduceri de până la 400 de euro la pachetele de vacanţă în destinaţii ca Antalya, Egipt, Creta, Kos, Zakynthos, Rodos, Bodrum, Mallorca, Tenerife”, a declarat pentru Agerpres Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare Christian Tour. .

Pentru cei care vor să se relaxeze în destinaţii exotice, Christian Tour anunță că a „tăiat” 100 de euro/camera din preţul pachetului în destinaţii precum Punta Cana (Republica Dominicană), Cancun şi Riviera Maya (Mexic), Varadero (Cuba), Mauritius, Bali, Thailanda. Astfel, un sejur într-o astfel de destinaţie porneşte de la 655 euro/persoană (plus 265 euro taxe aeroport).

Christian Tour a pregătit şi oferta la vacanţele în România: reducere Early Booking de până la 40% pentru sejururi pe litoralul românesc (în toate staţiunile româneşti de la Marea Neagră), dar şi pachetul City Break “Răsfăţ la Therme” (de la 196 lei/persoană).

Nu în ultimul rând, turoperatorul lansează o ofertă şi pentru cei care achiziţionează un city break, respectiv pe durata Târgului de Turism se va aplica o reducere de 10% la pachetele de tip city break în destinaţiile: Roma, Londra, Paris, Barcelona şi Atena.

Vacanța plătită cu magneți de frigider

Dacă la ediţia din toamnă a Târgului de Turism, Dertour a premiat spontaneitatea invitând iubitorii de călătorii să vină la standul său cu bagajul de mână făcut şi să se înscrie în cursa pentru câştigarea uneia dintre cele două vacanţe de două persoane, 100% gratuite, acordate pe loc, anul acesta a lansat o altă promoţie inedită: plata cu magneţi de frigider.

Astfel, turiştii care vin la standul Dertour la Târgul de Turism cu 10 magneţi din vechile vacanţe, primesc 100 de euro reducere la cumpărarea unei noi vacanţe, la alegere din cele Early Booking marca Dertour.

Cei care vor să plătească cu suveniruri pot alege din destinaţii populare şi foarte iubite de români, precum Turcia, Grecia sau Spania, sejururi în fascinantele Tunisia şi Egipt sau pe meleaguri exotice, precum Bali – care are sezon vara, sau Thailanda, faimoasă pentru plajele paradisiace şi cele mai spectaculoase apusuri.

Island Hopping și Safari în Africa

Chiar dacă nu participă cu stand la Târgul de la Romexpo, Eximtur a anunțat derularea, în intervalul 14 februarie – 7 martie 2020, unei campanii de reduceri. Aceasta cumuleză reducerile specifice perioadei Early Booking cu un discount suplimentar acordat pentru orice vacanţă, în orice destinaţie. Reducerile cumulate pot ajunge până la 28% şi se vor aplica rezervărilor făcute în perioada menţionată, atât în on line, pe site-ul companiei, cât şi direct în agenţii.

„Am ales să nu participăm anul acesta la Târgul de Turism al României, ne concentrăm în această perioadă eforturile în direcţia unei serviri cât mai prompte a clienţilor de la nivelul întregii ţări, care ne apelează fie direct în agenţii, fie îşi fac rezervările online. Venim în întâmpinarea lor cu reduceri asemeni celor pe care le-am fi oferit la târg, astfel ca nu mai este necesară deplasarea clienţilor noştri până la locurile de desfăşurare a târgurilor, îşi pot face rezervările pentru vacanţele dorite prin intermediul site-ului nostru sau apelând una dintre cele 22 de agentii Eximtur de la nivelul ţării. În această primăvara vom fi prezenţi cu stand doar la Târgul de Turism “Vacanţa” de la Timişoara, în perioada 28 februarie – 1 martie 2020″, a declarat pentru Agerpres Mihaela Drăghici, director de comunicare Eximtur.

Ea a precizat că şi în 2020 oferta Eximtur este caracterizată de o mare varietate de tipuri de vacanţe şi de o mare diversitate a destinaţiilor propuse, atât în România, cât şi în străinătate. Nu lipsesc nici vacanţele de tip city break în oraşe turistice din România. Pentru 2020, reprezentanţii Eximtur estimează că se va menţine tendinţa de creştere înregistrată în ultimii doi ani pentru turismul intern, datorată în mare măsură voucherelor de vacanţă.

Pentru cei care optează pentru vacanţe cu zbor charter în străinătate, compania vine cu o ofertă bogată către destinaţii precum Turcia, Egipt, Spania, insulele greceşti, Tunisia sau Italia. Astfel, o vacanţă cu zbor charter în Antalya (Turcia), la un resort 5 stele regim All Inclusive, porneşte de la 453 euro/persoană (preţ valabil în perioada campaniei reduceri de primăvară). Pentru perioada sărbătorilor pascale, compania propune circuite în Italia, Cehia, Egipt, Spania sau Franţa, dar şi sejururi cu zbor charter în Grecia sau Egipt.

Astfel, pentru un circuit de Paşte în Praga, cu durata de 4 nopţi, preţul în perioada campaniei este de 483 euro/persoana. Tariful include cazare la hotel de 4 stele cu mic dejun, transport cu avionul, transfer aeroport-hotel-aeroport, tur al oraşului Praga, însoţitor român de grup, asigurare medicală şi storno.

De asemenea, un sejur de Paşte într-un resort de 4 stele in Sharm El Sheikh (Egipt), timp de 7 nopţi, regim All Inclusive, zbor charter, asigurare medicală inclusă, ajunge la 661 euro/persoană (preţ valabil în perioada campaniei reduceri de primăvara).

Pentru cei care vor vacanţe ieşite din tipare, Eximtur propune clienţilor superbele insule exotice Seychelles, conceptul de Island Hopping fiind din ce în ce mai savurat de iubitorii de călătorii, dar şi un Safari în Africa, expediţii pe muntele Kilimanjaro sau o croazieră plus circuit în Alaska.

Egipt, alternativă la Turcia

Turoperatorul Paralela 45 va derula o campanie de reduceri speciale cu ocazia Târgului de Turism, cu discounturi cuprinse între 10 şi 50% din tariful de cazare, în funcţie de destinaţie, şi se cumulează cu cele aplicate în perioada de Early Booking.

„Şi în acest an am luat decizia de a lansa în avans perioada de reduceri ocazionată de târgul de turism pentru a veni astfel în sprijinul turiştilor din întreaga ţară care doresc să îşi achiziţioneze vacanţe cu reduceri. Cea mai spectaculoasă creştere estimăm că o va avea Egiptul, în acest an, la 100.000 – 120.000 de turişti. Şi în Hurghada, şi în Sharm el Sheikh sunt hoteluri bune, noi, frumoase, cu all inclusive, mâncarea este bună. Vacanţa în Egipt este o alternativă la Antalya, unde au fost anul trecut aproape 250 de mii de români”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Cele mai solicitate destinaţii se aşteaptă să fie Turcia (Antalya, Alanya şi Bodrum), Grecia şi Egiptul, devenite în sezonul 2020 şi mai accesibile turiştilor români din întreaga ţară, după introducerea mai multor curse charter. Spre Antalya, Alanya şi Bodrum sunt programate 23 de curse săptămânale, din 13 oraşe. Spre regiunea Bodrum-Kusadasi-Marmaris se zboară din Bucureşti şi din Cluj-Napoca (noutate în 2020) o dată pe săptămână.

Oferta de insule greceşti cuprinde anul acesta Creta/Heraklion din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, precum şi din Târgu Mureş şi Oradea (noutăţi în 2020); Creta/Chania, Corfu, Rhodos şi Mykonos (noutate în 2020) din Bucureşti, în total nouă curse săptămânale. Spre Egipt sunt programate trei curse săptămânale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişora (pentru Hurghada) şi una, din Bucureşti, spre Sharm el Sheikh.

Portalul www.paralela45.ro, pune la dispoziția turoștilor graficul de tarife pentru fiecare hotel, întreg sezonul 2020, şi pot alege vacanţa potrivită, în funcţie de buget. De regulă, într-o campanie de reduceri speciale care cuprinde şi târgul de turism, 70% dintre cumpărători fac rezervarea online şi 55% achită tot online, 30% prin transfer bancar, 15% direct în agenţii sau la târgul de turism. Vacanţa se poate cumpăra şi în rate, până la 12 rate fără dobândă, datorită parteneriatelor realizate de Paralela 45 cu şapte bănci.

„Cumpărarea online a devenit o obişnuinţă pentru publicul ocupat. Noi am vândut anul trecut în valoare de 3,5 milioane de euro, estimăm că anul acesta vom ajunge la cinci milioane de euro. Dar publicul vine şi la târgurile de turism, unde găseşte cea mai mare varietate de oferte şi în două – trei ore alege vacanţa potrivită şi o şi achită. Ne aşteptăm la vânzări de peste patru milioane de euro, după săptămâna de reduceri speciale, la târgul de turism, în agenţiile proprii şi dar mai ales pe portalul Paralela 45”, precizează Alin Burcea.

Citește și:

Leave a Comment