Share

Unitățile turistice, obligate să afișeze numărul de telefon al Direcţiei Generale Turism

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a anunțat că unităţile de cazare şi agenţiile au obligaţia de a afişa într-un loc vizibil pentru consumatori numărul de telefon al Direcţiei Generale Turism din cadrul ministerului.

Ministerul își dorește chiar mai mult: „Însă, din motive care ţin de protecţie şi siguranţă, recomandarea noastră este ca operatorii economici de profil să pună la dispoziţia turiştilor o listă mult mai amplă de contacte utile, care să includă şi Numărul European Unic de Urgenţă: 112”, notează MAT.

În acest sens, prin intermediul parteneriatului încheiat între Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Mişcarea de Proiecţie a Consumatorilor – InfoCons, a fost creat un document standardizat pentru plăcuţele informative, care cuprinde o serie de numere de telefon utile, inclusiv cel al Direcţiei Generale Turism, precum şi contactele pentru situaţii de urgenţă.

„Acesta poate fi utilizat/afişat de către toţi operatorii economici care doresc să le asigure turiştilor un acces corect, rapid, transparent şi facil la informare”, arată MAT.

Mai mult decât atât, InfoCons a dezvoltat materiale informative, personalizate pentru fiecare judeţ în parte, care conţin datele de contact ale autorităţilor publice locale, precum şi ale altor instituţii cu atribuţii în respectivele zone.

Operatorii economici pot afişa, totodată, codul QR, care face legătura cu site-ul Proiectului European de Mobilitate Globală.

„Suplimentar faţă de obligaţia de a afişa numărul de telefon al Direcţiei Generale Turism, amintim că unităţile de cazare trebuie să expună certificatul de clasificare şi fişa anexă atât în recepţie/în holul structurilor de primire turistice care nu dispun de recepţie, cât şi în spaţiul de la intrarea în saloanele de servire a mesei, în timp ce agenţiile de turism vor face vizibilă copia licenţei şi/sau a anexei, atât în sediul principal, cât şi în cele secundare”, precizează sursa citată.

Leave a Comment