Share
Tot mai mulți români își rezervă vacanțele de vară la mare încă din iarnă

Tot mai mulți români își rezervă vacanțele de vară la mare încă din iarnă

Timpul liber din perioada Sărbătorilor de iarnă îi ajută pe români să caute și să rezerve vacanțele de vară pe litoral. Conform portalului litoralulromanesc.ro, numărul celor care îşi cumpără vacante din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cât mai mari, a crescut cu 40% în 2019, faţă de 2018.

Mii de turişti români au profitat de zilele libere de Crăciun şi de Revelion ca să-şi rezerve sejururi pentru vara anului 2020 în staţiunile autohtone de la Marea Neagră. Astfel, pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie, numărul rezervărilor zilnice de vacanţe la mare pe portalul litoralulromanesc.ro a fost de două ori mai mare decât într-o zi obişnuită din luna decembrie.

Tendinţa turiştilor români de a rezerva vacanţa de vară la mare în zilele libere de Crăciun şi Revelion a început cu câţiva ani în urmă şi a căpătat amploare de la un an la altul. „Am constatat deja de câţiva ani că în zilele libere de Crăciun şi Revelion, aşa cum merg la cumpărături la mall, românii cumpără şi vacanţe pentru vara următoare. Mulţi români au o viaţă foarte trepidantă, context în care vacanţele devin foarte importante. A devenit deja un obicei pentru mulţi ca în timpul uneia dintre vacanţe să şi-o rezerve deja pe următoarea, pentru că vor să aibă confortul psihic dat de faptul că ştiu deja când şi unde vor pleca în următorul sejur”, a declarat Ionuţ Nedea, directorul general al portalului.

Turiştii care au achiziţionat vacanţe de vară la mare până pe 31 decembrie au beneficiat şi de cel mai important val de reduceri din programul early booking, de până la 50%.

„Noi am prelungit acest prim val de reduceri până pe 3 ianuarie, ca să-l poată prinde şi cei care au cumpărat vacanţe imediat după Revelion. Următorul val de discounturi, ceva mai mici decât primul, se încheie pe 31 ianuarie”, a mai spus Nedea.

Conform datelor proprii, Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa a înregistrat anul trecut vânzări de 23 milioane de euro, iar prin intermediul agenţiei au ajuns anul trecut în staţiunile româneşti de la Marea Neagră peste 180.000 de turişti.

Leave a Comment