Share

SEAT a lansat în România nou SUV Tarraco, fratele modelelor VW Tiguan Allspace și Skoda Kodiaq

Este cel mai mare SUV al mărcii SEAT și se alătură mai micilor Ateca și Arona pentru a completa gama de crossovere a mărcii Spaniole, parte a grupului Volkswagen. Prețul de bază, cu TVA, este de 26.754 de euro.

Noul Tarraco marchează intrarea SEAT pe segmentul SUV-urilor mari. Modelul, disponibil și într-o versiune cu șapte locuri, completează oferta mărcii pe segmentul SUV după lansarea Ateca și Arona în 2018. Tarraco incorporează cele mai noi tehnologii gândite de specialiștii grupului Volkswagen. Testele de siguranță EuroNCAP au dovedit că noul Tarraco are alura unui lider obținând cel mai bun punctaj la capitolul protecția pasagerilor și a pietonilor și note foarte bune pentru sistemele de asistență din dotare.

„Al treilea SUV de la SEAT demonstrează că producătorul iberic face pași importanți pe un segment de piață foarte dinamic, propunând modele care reflectă evoluția tehnologică a pieței, dar care reușesc să păstreze și o notă de design specifică mărcii”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România. De asemenea, Horațiu Moldovan, directorul mărcii SEAT în România a explicat că „etapa de prevânzări pentru noul Tarraco ne-a demonstrat că produsul convinge și răspunde foarte bine unor nevoi specifice ale clienților. Modelul este voluminos, are un design aparte și dispune de o tehnologie cât se poate de avansată”.

Conform oficialilor mărcii spaniole, SEAT Tarraco este conceput pentru şoferii care au nevoie de un automobil cu 5 sau 7 locuri, dar care apreciază un design care îmbină eleganţa încrezătoare și alura sportivă. Acest echilibru este vizibil în ambele linii de echipare: Style şi Xcellence. Cel mai mare SUV din potofoliul SEAT este realizat pe arhitectura platformei MQB-A, cu ampatament lung, a grupului Volkswagen. Tarraco are o lungime de 4.735 mm şi o înălţime de 1.658 mm, oferind un interior spațios şi un exterior impunător. Cu toate acestea, imaginea de ansamblu este marcată de sinteza dintre agilitate și robusteţe.

Tarraco este disponibil în România în două variante de motoare alimentate cu benzină: un motor cu patru cilindri 1.5 TSI de 150 CP, cu transmisie manuală cu şase trepte şi tracţiune faţă, precum şi un motor de 2.0 litri, de 190 CP, cu transmisie automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive. De asemenea, sunt disponibile două motoare diesel, ambele 2.0 TDI, cu puteri de 150 CP şi 190 CP. Versiunea de 150 CP poate fi combinată cu tracţiune faţă sau integrală, cu transmisie manuală cu şase trepte sau automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive. Versiunea mai puternică este oferită exclusiv cu tracţiune 4Drive şi cu transmisie automată DSG cu şapte trepte.

Sistemele de asistență consacrate, Lane Assist şi Front Assist, inclusiv funcţia de detectare a bicicliştilor şi pietonilor sunt incluse în dotarea standard în Europa, iar sistemele Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist şi Emergency Assist sunt oferite ca dotări opționale. SEAT Tarraco are și dotări precum Emergency Call, Pre-crash Assist şi Rollover Detection.

Tehnologia de iluminare este un aspect important pentru modelul Tarraco. SUV-ul foloseşte, ca dotare standard, tehnologia LED, atât în exterior, cât şi în şi interior.

Numele Tarraco este inspirat de vechea denumire a orașul mediteranean Tarragona, centru istoric și cultural, în care memoria plină de sensuri a timpurilor vechi se îmbină perfect cu spiritul tânăr, eficient și aventuros. Cel mai nou model este dezvoltat de SEAT la Martorell (Spania) şi produs la Wolfsburg (Germania).

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment