Share

România a învins Feroe, iar Suedia și Norvegia ne-au ajutat să urcăm în clasament

Naţionala de fotbal a României a obţinut prima sa victorie din Grupa F a preliminariilor EURO 2020 cu echipa Insulelor Feroe. Norvegia și Suedia au făcut meci egal, iar clasamentul grupei arată ceva mai bine pentru România.

Învinsă de Suedia cu 2-1, în primul său meci din această campanie, România a reuşit să se impună fără emoţii, cu 4 – 1, în faţa uneia dintre cele mai slabe echipe din grupă. Cele patru goluri ale României au fost reuşite de Ciprian Deac (26), Claudiu Keşeru (29, 32) şi George Puşcaş (63), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Viljormur Davidsen (40 – penalty).

Ciprian Deac, jucător la CFR Cluj, a deschis scorul în min. 26, la primul şut pe poartă al tricolorilor, după centrarea lui Nicolae Stanciu, prelungită de Claudiu Keşeru. Keşeru a majorat diferenţa (29), cu un şut la colţul scurt din careul mic, după o minge bâlbâită de apărarea feroeză. Keşeru (32) a speculat cu o reluare acrobatică o minge respinsă greşită de un fundaş feroez şi reuşit al treilea gol al echipei antrenate de Cosmin Contra.

România a dominat şi repriza secundă, ratând mai multe ocazii de gol, iar Puşcaş a marcat ultimul gol al echipei noastre (63), cea mai frumoasă reuşită a meciului, un şut cu boltă de la 18 metri, după ce a fost servit de Chipciu. România va juca următorul meci cu Norvegia în deplasare, pe 7 iunie.

În alt meci al grupei, Norvegiei a egalat la ultima fază Suedia, meciul terminându-se 3-3. Norvegia a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Bjoern Maars Johnsen (41) şi Joshua King (59), dar suedezii au reuşit să întoarcă scorul şi să aibă avantaj, după golurile marcate de Viktor Claesson (70), după un penalty ratat de Andreas Granqvist, Haavard Nordtveit (autogol, 86) şi Robin Quaison (90+1). Gazdele au fost salvate de la eşec de golul marcat de Ola Kamara (90+7) la un corner la care au atacat şi cu portarul.

Liderul grupei, Spania, a câştigat fără probleme în Malta, cu 2-0, prin dubla lui Alvaro Morata.

Ca urmare a acestor rezultate, pe primul loc al grupei F se află Spania, cu 8 puncte, urmată de Suedia (4 puncte), România și Malta (3 puncte), Norvegia (1 punct) și Feroe (0 puncte).

Campionatul European din 2020 va avea patru meciuri care se vor disputa pe Arena Naţională din București. Capitala va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment