Share

PMB va închide în week-end-urile dintre 30 aprilie și 16 octombrie mai multe străzi

Primăria Municipiului București a anunțat că, în week-end-urile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022 va relua programul „Străzi Deschise”.

Primăria Municipiului București (PMB), prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și instituțiile din subordinea Consiliului General al Municipiului București (CGMB), va organiza și în acest an proiectul „străzi deschise” – sau „străzi închise” după cum îl numesc unii șoferi – , în week-endurile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022.

Conform oficialilor PMB, „scopul proiectului este de a oferi locuitorilor Bucureștiului o gamă diversificată de evenimente și activități cultural-artistice, sportive și educaționale. Toate aceste activități vor avea loc în stradă, în spații comune, care vor acumula însemnătate culturală prin întâlnirea directă dintre artiști și spectatori”.

În acest context, Nicușor Dan, primarul general al capitalei, a declarat că „mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală”.

Noutatea acestui an este rezidă în faptul că programul nu va mai afecta doar strzi centrale ale Bucureștiului, ci și artere din cele șase sectoare.

„Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector”, notează Nicușor Dan.

Un grup de lucru din cadrul PMB care gestionează organizarea acestui proiect lucrează de două luni la definitivarea conceptului și detaliilor organizatorice ale acestui eveniment de anvergură. Au avut loc întâlniri cu toate instituțiile implicate, s-a schițat un calendar al evenimentelor și urmează să fie obținute avizele necesare pentru desfășurarea în siguranță a proiectului „străzi deschise”.

Primarul Bucureștiului a mențoionat și că „lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza harta străzilor care vor intra în proiect. Vom avea de asemenea competiții sportive, spectacole de stradă, expoziții, ateliere pentru copii și diverse surprize pentru toate vârstele”.

La proiect vor participa instituții municipale de cultură, instituții de proiecte culturale și educaționale, dar și elevi ai liceelor vocaționale, studenți ai universităților de profil, precum și cluburile de copii din cele 6 sectoare ale Bucureștiului, respectiv din cadrul Palatului Național al Copiilor.

Citește și:

Leave a Comment