Share

Nicușor Dan: Proiectul Prelungirea Ghencea va fi finalizat în doi ani și jumătate

Tronsonul II al lucrărilor la Prelungirea Ghencea, cuprins între str. Braşov şi str. Râul Doamnei, are ca termen de finalizare vara aceasta.

Primarul Bucureștiului, Nicuşor Dan, a verificat astăzi stadiul lucărilor care vizează lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, el declarând că termenul de finalizare a întregii lucrări este doi ani şi jumătate.

„Pentru acest tronson II termenul este vara aceasta, pentru tronsonul I, termenul este: pentru jumătatea dreapta – sfârşitul anului, pentru jumătatea stângă – jumătatea anului viitor. Ce este important este că sunt patru benzi pe aceste tronsoane. (…) Termenul de finalizare a întregii lucrări este doi ani şi jumătate din momentul acesta, dar mult mai repede o să fie patru benzi provizorii”, a declarta Nicușor Dan.

Edilul a menţionat că în prezent se lucrează la schimbarea reţelelor de utilităţi (electricitate, internet, apă, canalizare), urmând ca apoi să se facă trotuarele. Nicuşor Dan a mai precizat că lucrările se vor finaliza etapizat pe diferite zone, dar că „inclusiv în condiţii de şantier” se asigură traficul rutier pe patru benzi de şosea (câte două pe fiecare sens).

„Cea mai complexă lucrare la acest tip de investiţii este schimbarea reţelelor. Pentru tronsonul II, toate reţelele – mai puţin apă, canal – s-au schimbat. Acum suntem în faza în care se pun trotuarele. După ce aceste trotuare vor fi integral puse pe această lungime, pe trotuarul existent se vor face săpături pentru reţelele de apă şi canal. E important că în tot acest timp sunt patru benzi pentru circulaţie. Se circulă şi pe tronsonul viitoarei linii de tramvai. În faţa noastră este tronsonul I – cel dintre punctul de întoarcere al liniei de tramvai 41 şi str. Braşov – acolo au început lucrările pe partea dreaptă, înspre oraş. Acolo se schimbă utilităţile, se asfaltează, vor fi două benzi definitive, după care se mută pe partea stângă unde se vor schimba utilităţile, se fac două benzi definitive şi o să rămână locul pentru linia de tramvai”, a explicat el.

Nicuşor Dan a estimat că există „toate perspectivele” pentru ca activitatea de pe şantier să avanseze „în ritm normal”, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat hotărârea care vizează continuarea exproprierilor. Municipalitatea urmează să vireze banii pentru exproprieri, iar în luna mai se estimează că vor începe demolările pe terenurile dintre strada Râul Doamnei şi Şoseaua de Centură.

Partea dificilă a proiectului Prelungirea Ghencea începe de la Râul Doamnei către Şoseaua de Centură

„Dificultatea începe de la Râul Doamnei către Şoseaua de Centură. Cu oarecare dificultate, CGMB a votat zilele trecute declanşarea procedurii de expropriere. Avem banii, o să punem banii în cont. Sunt nişte termene legale, după care undeva în luna mai vor începe demolările a tot ce înseamnă tronsonul viitor. Odată ce demolările vor fi terminate, cam în două luni, o să putem să asigurăm patru benzi provizorii, ceea ce va rezolva problema de trafic, astfel încât să putem lucra în linişte la tot ce înseamnă utilităţi şi asfaltări definitive”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Jean Michel Hiver, a precizat că utilităţile vor fi amplasate sub trotuare, astfel încât să nu fie necesară spargerea carosabilului în cazul unor avarii.

„În plus faţă de cele patru benzi provizorii vrem să asigurăm şi un trafic pietonal optim. De aceea ne-am concentrat pe terminarea acestor trotuare. Sub aceste trotuare trec toate utilităţile. În caz de avarii, în viitor, nu se mai sparge strada şi se poate lucra pe trotuar. Lângă trotuar va veni şi pista de biciclete şi vom încerca să asigurăm în permanenţă pe tot şantierul un anumit confort şi siguranţă atât pentru pietoni, cât şi pentru participanţii la trafic”, a spus el.

Citește și:

Leave a Comment