Share

Piste de biciclete pe mai multe bulevarde din Sectorul 2

Un proiect de hotărâre prin care se propune realizarea de piste de biciclete pe mai multe artere din Sectorul 2 a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local.

În acest sens, Consiliul Local din Sectorul 2 a solicitat Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să-i transmită din administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti şoselele Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Colentina și Calea Moşilor, precum şi bulevardele Pache Protopopescu şi Carol I.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că este un proiect de hotărâre prin care autoritatea locală îşi propune să dezvolte piste de biciclete şi să refacă şi bulevardele.

„Putem aplica la PNRR, pentru că în acest Green Deal avem pentru PNRR bani prevăzuţi pentru piste de biciclete. Din punctul meu de vedere, este un proiect foarte bun şi pentru că se va face cu finanţare europeană şi (…) va contribui foarte mult la reducerea traficului şi la soluţii alternative de deplasare”, a spus Radu Mihaiu.

Reabilitare de sisteme rutiere

În urmă cu câteva zile, au fost adoptate de Consiliul Local Sector 2 și proiecte de hotărâre pentru reabilitarea a trei sisteme rutiere cu aproape 5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Cele trei hotărâri adoptate prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a devizelor generale pentru trei obiective de investiţii privind reabilitarea sistemelor rutiere Intrarea Vaselor, strada Suhard, respectiv strada Ardeleni.

Valoarea totală a lucrărilor în ceea ce priveşte Intrarea Vaselor se ridică la 149.264,65 de lei, inclusiv TVA; strada Suhard – 910.484,70 de lei, inclusiv TVA; strada Ardeleni – 3.682.646,22 lei, inclusiv TVA.

Leave a Comment