Share

Funcționarii publici francezi, susținuți să renunțe la mașini. Macron va avea mașină blindată cu sistem plug-in

Statul francez va oferi bonificații funcționarilor publici care utilizează bicicleta sau sistemele de car-sharing pentru a ajunge la locul de muncă, iar președintele Emmanuel Macron va utiliza o mașină blindată cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

Ministrul francez al Ecologiei, Elisabeth Borne, a anunțat că Franța trece la o nouă etapă în planul pentru reducerea emisiilor de carbon. Printre noile măsuri se numără chiar și dotarea instituției prezidențiale cu un vehicul blindat propulsat de un sistem hibrid cu încărcare la priză.

Noile măsuri luate de francezi includ acordarea unui bonus anual de 200 de euro funcționarilor publici care, în drumul către locul de muncă, renunță la mașinile personale pentru a folosi biciclete sau sisteme de car-sharing.

De asemenea, statul va înceta să mai achiziționeze consumabile din plastic, iar toți miniștrii guvernului vor primi ca vehicule de serviciu mașini electrice sau hibride. Pentru deplasările mai lungi, dar nu mai mult de patru ore, oficialii statului francez vor utiliza doar trenul. Călătoriile de peste patru ore vor putea fi realizate cu avionul.

Măsurile au fost anunțate la finalul unei ședințe a guvernului care a avut drept temă reducerea amprentei de carbon a sectorului public francez.

Oamenii de știință consideră că o reducere a emisiilor globale de dioxid de carbon și alți poluanți trebuie să înceapă cât mai curând posibil pentru a atinge obiectivul acordului de la Paris de a menține încălzirea globală până la sfârșitul secolului sub 2 grade Celsius sau chiar, ideal, sub 1,5 grade Celsius.

Leave a Comment