Share

Peste 40.000 de participanţi așteptați la ediția din 2022 a Mobile World Congress (MWC)

Asociația Industriei de Telecomunicații (GSMA), organizatorul Mobile World Congress (MWC) se aşteaptă la maximum 60.000 de participanţi la expoziția care va avea loc la finele lunii februarie la Barcelona.

„Aşteptăm între 40.000 şi 60.000 de participanţi, pentru un număr total de peste 1.500 de expozanţi proveniţi din 150 de ţări”, a declarat John Hoffman, preşedintele Asociaţiei Mondiale a Operatorilor (GSMA).

Cea de a 16-a ediţie a MWC, care se va desfăşura în perioada 28 februarie – 3 martie 2022, va marca de asemenea şi revenirea „întregului ecosistem al telefoniei mobile”, a adăugat John Hoffman, precizând că la ediţia din acest an vor fi ocupate şapte dintre cele opt pavilioane ale palatului congreselor din Barcelona.

În 2020, acest eveniment important pentru industria telefoniei mobile a fost anulat în ultimul moment, în contextul pandemiei. Anul trecut, însă, Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) s-a desfăşurat în format fizic, chiar dacă data desfăşurării a fost decalată pentru perioada 28 iunie – 1 iulie şi numărul participanţilor a fost restrâns la 20.000 de participanţi, faţă de 100.000 într-un an normal.

Anul acesta, 95% din cei care sunt programaţi să aibă intervenţii la MWC „vor fi prezenţi fizic”, a dat asigurări Mats Granryd, directorul Asociaţiei Mondiale a Operatorilor (GSMA), care a apreciat că revenirea la normalitate este importantă pentru industria telefoniei mobile.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, mai multe nume importante din sector au anunţat că nu vor veni la Congresul de la Barcelona, precum grupul japonez Sony, care a absentat şi anul trecut, dar şi grupul chinez Lenovo, care nu va participa decât virtual la acest eveniment.

În schimb, va fi prezent grupul sud-coreean Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, precum şi firmele Ericsson, Nokia, Verizon Google, Qualcomm, Cisco şi Huawei. În plus, la ediţia din acest an, vor fi unele firme care vor participa pentru prima dată la MWC, precum Fujitsu şi LG.

Cea de-a 16-a ediţie a MWC se va desfăşura într-un moment în care un nou val al pandemiei este în recul în Spania, în pofida faptului că numărul de infectări rămâne unul ridicat, în special în Catalonia. Acest recul a determinat autorităţile spaniole ca începând de joi să elimine obligativitatea purtării măştii în exterior, iar în Catalonia sunt deschise inclusiv discotecile.

În mod normal, marii jucători din industria de telecomunicaţii cheltuiau zeci de milioane de dolari pentru a-şi prezenta noutăţile la Congresul de la Barcelona, iar cei mai mici plăteau sute de mii de dolari pentru a fi prezenţi la cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor.

Citește și:

Leave a Comment