Share

Tranzacție-record: Intel a încasat 9 mld. de dolari pentru divizia sa de cipuri de memorie

Compania coreană SK Hynix Inc, fosta Hyundai Electronics, cumpără divizia de cipuri de memorie NAND a Intel Corp pentru 9 miliarde de dolari și devine al doilea mare producător mondial.

SK Hynix Inc a obținut acceptul Intel Corp de a cumpăra divizia sa de cipuri de memorie cu 9 miliarde de dolari, compania din Coreea de Sud devenind astfel al doilea mare producător mondial de cipuri de memorie, după Samsung.

Tranzacţia, care include şi o fabrică în China, reprezintă cea mai mare achiziţie de până acum a SK Hynix, companie care încearcă să-şi majoreze capacitatea de producţie a cipurilor NAND. Acest tip de cipuri sunt utilizate în componenţa dispozitivelor mobile, a cardurilor de memorie şi a serverelor.

Odată cu încheierea acestei tranzacții, SK Hynix depășește compania niponă Kioxia pe piaţa cipurilor de memorie NAND şi se apropie de liderul autoritar al pieţei, Samsung Electronics Co Ltd.

La Bursa de la Seul, acţiunile SK Hynix au crescut semnificativ imediat după anunţarea tranzacţiei, însă au scăzut cu 2%, în timp ce titlurile Samsung Electronics au urcat cu 1%.

„Acţionarii sunt îngrijoraţi de această tranzacţie deoarece cred că preţul este prea ridicat. Este o veste bună pentru alţi producători de cipuri de memorie deoarece tranzacţia va duce la consolidare în acest sector”, a explicat pentru Reuters analistul Lee Seung-Woo de la Eugene Investment & Securities.

Deși sunt mulți analiști care acceptă ideea că acesta este cel mai recent exemplu al eforturilor gigantului american de a renunţa la afacerile care nu sunt de bază, există și voci care susțin că tensiunile comerciale dintre SUA şi China ar fi putut influenţa decizia Intel de a vinde fabrica de cipuri de memorie NAND din statul asiatic.

Leave a Comment