Share

Bloomberg: BNP Paribas analizează vânzarea operațiunilor din ECE, inclusiv România

Grupul bancar francez BNP Paribas SA analizează o posibilă vânzare a operaţiunilor sale de consumer finance din Europa Centrală şi de Est (ECE).

Conform Bloomberg, care citează surse apropiate BNP Paribas, posibila vânzare a operațiunilor din ECE ar avea rolul de a îi eficientiza portofoliul pentru a strânge lichidităţi.

Banca franceză încearcă să sondeze interesul cumpărătorilor pentru subsidiarele BNP Paribas Personal Finance din România, Ungaria şi Cehia. O eventuală vânzare ar putea evalua aceste active la peste 500 de milioane de dolari, au apreciat sursele, care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Cu toate acestea, discuţiile sunt deocamdată într-o fază preliminară şi nu a fost luată o decizie definitivă. Există posibilitatea ca, la final, banca să opteze pentru păstrarea acestor active.

BNP Paribas Personal Finance este prezentă în 30 de ţări şi are peste 20 de milioane de clienţi. Printre serviciile oferite se numără credite, economii şi produse de asigurări.

La începutul acestei luni, banca franceză s-a alăturat altor mari grupuri financiare europene care au promis că îşi vor creşte profiturile şi recompensele oferite acţionarilor, în pofida unei creşteri generale a costurilor în industria financiară. Condusă de directorul general Jean-Laurent Bonnafe, BNP Paribas a promis că va distribui acţionarilor săi 60% din profit.

În luna decembrie 2021, BNP Paribas a vândut divizia din SUA, Bank of the West, grupului canadian Bank of Montreal (BMO) pentru aproximativ 16,3 miliarde de dolari.

Cu o prezenţă în 71 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România, BNP Paribas este unul dintre primele grupuri bancare din Europa. În România, banca are aproximativ 970 de angajaţi.

Leave a Comment