Share

L’Oréal în negocieri cu grupul Clarins pentru mărcile Mugler şi Azzaro

Grupul francez de cosmetice L’Oréal a anunțat că a început negocieri exclusive cu grupul Clarins privind cumpărarea brandurilor Mugler şi Azzaro.

„Segmentul de parfumuri reprezintă centrul strategiei globale de creştere a diviziei L’Oreal Luxe. În acest context, am fi extrem de încântaţi să spunem bun venit brandurilor Mugler şi Azzaro. Acestea au o istorie îndelungată în lumea modei şi ar completa perfect portofoliul nostru de branduri, a afirmat Cyril Chapuy, preşedintele L’Oreal Luxe. Grupul francez de cosmetice nu a dat publicităţii detaliile financiare ale planificatei tranzacţii.

Brandul Azzaro a fost înfiinţat în anii ‘1960 de Loris Azzaro iar Mugler a fost fondat în anii ‘1970.

L’Oreal, care deţine branduri ca Lancome, Kiehl şi Maybelline, a raportat recent o creştere de peste 11% a vânzărilor grupului în primul trimestru din acest an, la 7,6 miliarde de euro, pe fondul rezultatelor foarte bune obţinute de divizia Luxe.

Compania realizează cea mai mare parte din vânzări pe pieţele emergente, în special în Asia, unde cererea consumatorilor chinezi pentru produsele cosmetice a înregistrat o creştere semnificativă în ultimii ani.

Leave a Comment