Share

WSJ: Producătorul de cosmetice Revlon, aproape de faliment

Cunoscuta companie producătoare de cosmetice Revlon este foarte aproape de depunerea unei cereri de intrare sub protecția falimentului, scrie publicația americană Wall Street Journal (WSJ).

Conform Reuters, care citează WSJ, persoane apropiate companiei americane au confirmat pregătirile Revlon de a depune o cerere de intrare sub protecția legii falimentului din SUA invocând Capitolul 11.

Compania Revlon, ale cărei acțiuni au scăzut cu 46%, nu a răspuns solicitării agenției Reuters de a comenta informația.

În schimb, conform Reuters, producătorul de cosmetice a încercat să poarte negocieri cu creditorii săi pentru a reeșalona plata datoriilor și a evita intrarea în faliment.

Din nefericire, aceste negoceri par să fi eșuat. La sârșitul lui martie, Revlon avea datorii pe termen lung de 3,31 miliarde de dolari.

Cererea de produse cosmetice și de machiaj a crescut în ultimele luni deoarece tot mai multe persoane ies mai des din locuințe, însă Revlon, care se confruntă cu o concurență acerbă din partea unor mărci mult mai bine ancorate în mediul digital parvenite, a menționat că se confruntă cu probleme ale lanțului de aprovizionare care i-au afectat capacitatea de a satisface cererea.

Revlon este o companie americană de cosmetice, produse de machiaj și de îngrijire a pielii cu sediul în New York. Cunoscută în întreaga lume firma a fost înființată pe 1 martie 1932.

Leave a Comment