Share

Gabriela Firea: S-a deschis oferta pentru 100 de tramvaie. Cumpărăm și 100 de autobuze electrice

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat alocarea a 212 milioane de euro pentru 100 de tramvaie. Alte 55 de milioane de euro vor fi cheltuiți pentru 100 de autobuze electrice. În această primăvară se deschid ofertele și pentru 100 de troleibuze și 130 de autobuze hibrid.

Gabriela Firea a declarat că „astăzi s-a deschis oferta privind cele 100 de tramvaie pe care le achiziţionăm din fonduri europene, suma totală fiind de 212 de milioane de euro. (…) După deschiderea ofertelor, urmează procedura normală de achiziţie, ne-am dori foarte mult ca această procedură să nu fie prea îndelungată. (…) Tot pe fonduri europene, PMB va achiziţiona, pe lângă cele 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice. Valoarea totală a contractului e de 55 milioane euro. Chiar luna viitoare vom urca în SICAP şi acest proiect”. Dacă anunțul edilului este corect, un calcul simplu arată că un tramvai ar avea un preț de peste două milioane de euro, în timp ce un autobuz electric costă 550.000 de euro

Conform Agerpres, ea a menţionat că alte două proiecte privind 100 de troleibuze, respectiv 130 de autobuze hibrid vor fi derulate prin Fondul de Mediu. Gabriela Firea a precizat că pentru primul proiect deschiderea ofertelor va avea loc pe 15 aprilie, iar pentru cele 130 de autobuze hibrid pe 7 mai.

„În ceea ce priveşte programele europene unde se acordă finanţări nerambursabile în perioada 2014 – 2020, PMB a depus proiecte în valoare totală de 639 de milioane de euro. Pentru trei dintre aceste proiecte, în valoare de 408 milioane de euro, sunt deja semnate contracte de finanţare, vă dau şi exemple – extinderea staţiei de epurare Glina şi liniile de tramvai 55 şi 40. În plus, mai avem în pregătire proiecte în valoare de 320 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi conservarea patrimoniului. Lucrăm, aşadar, în acest moment, la proiecte europene a căror valoare se ridică la 959 milioane de euro”, a precizat Firea.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment