Share

Gafă la Ford: Au anunțat concedierea a 5.000 de persoane din Europa odată cu majorarea salariului pentru CEO

Gigantul american Ford a anunțat că va reduce drastic numărul de angajați din Germania și Marea Britanie în aceeași zi în care a fost făcut public salariul lui Jim Hackett, președinte și CEO al companiei.

Un articol din Financial Times ia în discuție o gafă a conducerii Ford Motor Co, companie care a anunțat ieri, pe lângă disponibilizarea a 5000 de angajați din Germania și a unui număr nespecificat din Marea Britanie, creșterea pachetului salarial oferit lui Jim Hackett, președinte și CEO al companiei. Conform jurnaliștilor, șeful Ford a primit pentru activitatea de anul trecut 17,8 milioane de dolari, în creștere de la 16,7 milioane de dolari în 2017. Asta în ciuda faptului că anul trecut profitul grupului american s-a înjumătățit, iar prețul acțiunilor a scăzut cu 40%.

Jim Hackett a promis să se ocupe în special de afacerile Ford din afara Statelor Unite pentru a readuce la creștere diviziile din Europa, America Latină și China.Ford are în prezent 53.000 de angajați în cele 15 uzine din Europa. Dintre aceștia 24.000 se află în Germania și alți 12.000 în Marea Britanie. Pe lângă reduceri de personal, Ford își va reduce gama de modele produse cu scopul de a reduce costurile și a obține profit.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment