Share

Finance Central Europe: Cele mai bune bănci din România

Revista britanică Finance Central Europe a desemnat Banca Transilvania SA drept „Cea mai bună bancă din România în 2019”, iar directorul său general, Omer Tetik, a fost desemnat bancherul anului 2019 în România.

Finance Central Europe a desemnat BT și drept „Cea mai bună bancă din România în perioada 1999-2019”, iar directorul său general, Omer Tetik a fost desemnat cel mai bun bancher din România în ultimii 20 de ani.

Aceeaşi publicaţie a desemnat Banca Comercială Română drept ”Cea mai bună bancă din România după capitalizare în 2019”, în timp ce BRD a fost recompensată cu titlul de ”Cea mai bună bancă din România după profitul înainte de taxe în 2019”, Raiffeisen Bank a fost recompensată cu titlul de ”Cea mai bună bancă din România după rentabilitatea capitalului propriu în 2019”, Garanti Bank România a fost desemnată „Cea mai bună banca internaţională din România în 2019” iar Libra Internet Bank a fost desemnată ‘Cea mai bună bancă mică din România în 2019’.

Finance Central Europe realizează în fiecare an un clasament al celor mai bune bănci din statele Europei de Sud-Est, Albania, Bosnia – Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia. Clasamentele iau în calcul performanţele la cinci criterii: soliditatea activelor, soliditatea capitalului, profitul înainte de taxe, rata rentabilităţii activelor şi rentabilitatea capitalului propriu.

Leave a Comment