Share

Diamant roz, extrem de rar, scos la licitație

Casa de lictații Sotheby’s a anunțat includerea unui diamant roz, extrem de rar, în acțiunea sa de pe 11 noiembrie 2020.

Diamantul de culoare roz – purpuriu va fi licitat pe 11 noiembrie, iar așteptările celor de la Sotheby’s sunt cât se poate de interesante. Suma vehiculată pentru adjudecare urcă la 38 de milioane de dolari.

Conform Sotheby’s, diamantul a fost extras dintr-o mină din Yakutia, Rusia, în iulie 2017 și, la vremea respectivă, cele 27,85 carate ale pietrei brute, o poziționau pe prima poziție în clasamentul diamantelor brute roz extrase în marele stat de la răsărit. După prelucrarea care a avut loc tot în Rusia piatra prețioasă a rămas la 14,83 carate și a intrat în categoria „Internally Flawless”.

Bijuteria care va fi licitată pe 11 noiembrie 2020 poartă numele „Spiritul trandafirului”, după legendara punere în scenă a lui Vaslav Nijinsky „Le Spectre de la rose”.

Cum diamantele roz de acest tip sunt extrem de rare pentru că posedă o structură care permite trecerea luminii într-un mod aparte, specialiștii casei de licitație se așteaptă ca prețul de adjudecare să urce până la circa 38 de milioane de dolari.

„Apariția diamantelor roz în natură este extrem de rară în orice dimensiune. Doar un mic procent dintre toate diamantele roz sunt mai mari de 10 carate”, a explicat Gary Schuler, președintele diviziei de bijuterii a Sotheby’s.

Înainte de a fi licitat, diamantul roz va fi prezentat în următoarele zile la Hong Kong, Singapore și Taipei.

Citește și:

Leave a Comment