Share
Diamant spectaculos de 171 de carate descoperit în Angola

Diamant spectaculos de 171 de carate descoperit în Angola

În mina Lulo din estul provinciei angoleze Lunda Norte a fost descoperit acum câteva zile un diamant de 171 de carate.

Endiama, compania naţională de exploatare a minelor de diamant din Angola, a anunțat luni că piatra prețioasă de 171 de carate a fost extrasă din blocul şase al minei Lulo.

Acesta este al cincisprezecelea diamant de peste 100 de carate descoperit în această mină şi al doilea de peste 100 de carate extras în acest an.

De asemenea, piatra preţioasă este a patra ca mărime dintre cele descoperite de la data începerii operaţiunilor în mina Lulo, în 2016.

În blocurile şase şi opt au fost găsite 13 dintre cele 15 pietre de peste 100 de carate extrase de la Lulo, printre acestea numărându-se cel mai mare diamant descoperit vreodată în Angola, de 404 carate, extras în 2016.

Conform agenției chineze Xinhua, directorul executiv al Lulo Mineira Society, Domingos Machado, a declarat că această companie intenţionează să îşi intensifice operaţiunile de prospectare în partea sudică a blocurilor şase şi opt unde există şanse considerabile să fie descoperite mai multe pietre preţioase mari.

Lulo, a patra cea mai mare mină de diamante şi una dintre cele mai importante mine de diamante din lume, este o asociere în participaţiune. Operatorul australian Lucapa Diamond Company deţine 40%, Endiama are 32%, iar compania privată angoleză Rosa e Petalas dispune de restul de 28%..

Citește și:

Leave a Comment