Share

Cu capra la… primărie. Cornuta Lincoln a devenit primar onorific

Luând exemplu de la o localitate din Michigan, care are o pisică drept edil, locuitorii din Fair Haven au ales în funcţia de primar onorific… o capră.

Locuitorii unei mici așezări din statul Vermont, în nord-estul SUA, au ales săptămâna aceasta în funcţia de primar onorific al localităţii… o capră cu nume predestinat carierei politice: Lincoln. Conform AFP, capra din rasa anglo-nubiană, în vârstă de trei ani, cu urechi albe şi lungi, a devansat marţi la urne alţi 15 candidaţi, printre care şoricelul Crystal şi numeroşi câini şi pisici.

Fair Haven, o localitate cu circa 2.500 de rezidenţi, nu are un primar oficial, ci un „administrator” care se ocupă de gospodărirea aşezării, funcţie îndeplinită de Joseph Gunter. După ce a citit în presă că în Omena, o localitate din statul Michigan, pisica Sweet Tart a fost aleasă în postul de edil, administratorul a avut ideea organizării unor alegeri similare în scopul colectării de fonduri destinate construcţiei unui loc de joacă.

Cu 13 voturi, capra Lincoln, al cărei proprietar este profesorul de matematică de la şcoala primară din localitate, l-a devansat, la limită, pe căţelul Sammie. În cadrul mandatului său, noul „edil” va reprezenta localitatea la numeroaselor evenimente organizate în Fair Haven: „Parada de Ziua Eroilor, festivalul merelor sau acţiunile care au loc în fiecare vineri pe perioada verii”, a enumerat pentru AFP, Joseph Gunter.

„Prezenţa la urne a fost slabă (doar 53 de voturi exprimate), dar a fost pentru prima dată. Ne aşteptăm ca la anul, prezenţa să fie mai mare”, a mai spus administratorul localităţii. Lincoln urmează să-şi preia marţi „atribuţiile” de primar.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment