Share

În 2023 ar trebui să putem circula pe o nouă autostradă, între A1 și A2

Peste trei ani și jumătate șoferii ar putea ajunge de la Constanța la Pitești doar pe autostradă, fără a mai parcurge aglomerata șosea de centură a Capitalei. Ministrul transporturilor avertizează constructorul turc: „nu ne dezamăgiți”.

Astăzi a fost semnat oficial contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 2 al Centurii de Sud a municipiului Bucureşti, la standard de autostradă între CNAIR și compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret. Prezent la eveniment, ministrul Răzvan Cuc a declarat că speră ca noul constructor să ducă la bun sfârşit acest contract. „Să nu deprindeţi metehnele vechi ale firmelor care nici nu apucă să semneze şi creează premisele unor reclamații. Toleranţa CNAIR va fi zero. Vrem să vedem o altă abordare şi o altă mentalitate”, a menționat ministrul în fața reprezentanților firmei turce adăugând în engleză: „vreau să vă spun încă o dată. Nu ne dezamăgiţi!”.

Valoarea contractului este de 750,8 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 158 de milioane de euro fără TVA, respectiv 9,7 milioane de euro fără TVA pentru fiecare kilometru. Durata de realizare a acestui contract este de 42 de luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 30 de luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie este de cinci ani.

„Constructorul s-a angajat că va devansa termenul, nu doreşte în niciun caz să treacă dincolo, iar noi l-am asigurat că există banii în buget şi îl vom sprijini”, a declarat Narcis Neaga, șeful CNAIR.

Viitoarea autostradă promisă de autorități, denumită A0, va începe de la A1 (București – Pitești), va continua către sud traversând DN6 în zona aerodromului Clinceni, pentru ca apoi să intersecteze DN5 și DN 4 pentru a se termina în A2 (București – Constanța).

Din nefericire, oficialii Ministerului Transporturilor și ai CNAIR par să fi uitat de continuarea lucrărilor la șoseaua de centură deja existentă. În prezent, legătura dintre A2 și A1 prin nordul Capitalei este „sugrumată” de cei câțiva kilometri rămași nemodernizați dintre Afumați și autostrada București – Constanța.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment