Share

Premieră spectaculoasă la standul Bentley de la Geneva

Marca britanică Bentley își sărbătorește în acest an centenarul și, pentru că premierele motorizate de la standul său din cadrul expoziției auto de la Geneva nu păreau de ajuns, pune la dispoziția pasionaților un ceas spectaculos cu un preț pe măsură.

Cu 100 de ani în urmă, W.O. Bentley fonda Bentley Motors pentru a construi „o mașină rapidă, o mașină bună, cea mai bună din clasa sa”. De atunci, marca britanică a bătut multe recorduri și a câștigat nenumărate curse de viteză, iar o istorie atât de bogată nu putea fi scoasă în evidență oricum. Astfel, la standul mărcii de la Geneva International Motor Show, alături de modele precum Mulsanne W.O. – în ediție limitată Mulliner, Bentayga Speed – cel mai rapid SUV din lume și Continental GT Convertible – unul dintre cele mai stilate modele decapotabile, a avut premiera și Breitling Premier Bentley Centenary Limited – cea mai nouă creație din colecția Premier a casei elvețiene de ceasuri.

Parteneriatul dintre Bentley Motors și Breitling datează încă din 2002 când marca britanică le-a solicitat ceasornicarilor elvețieni să realizeze un ceas pe care să îl poată amplasa pe bordul modelului Continental GT lansat un an mai târziu. În 2019, renumita casă producătoare de ceasuri de lux a creat pentru centenarul partenerului britanic piesa Premier Bentley Centenary Limited, cu variante ale carcasei din oțel inoxidabil sau aur roșu de 18k.

Cadranul elegant de culoare maro – lemn, cu subcadrane neagre (un cronograf în dreptul orei 3 și un mic secundar la ora 9), este cât se poate de elegant și „british”. Partea din spate a carcasei este transparentă – pentru a lăsa privirea să observe mecanismul – și are aplicată sigla Bentley. În interior se află Calibrul 01, dezvoltat „in-house” de maeștri ceasornicari ai Breitling, care oferă o rezervă de putere de 70 de ore. În cazul variantei cu carcasă din oțel este vizibilă inscripția „one of 1.000”, în timp ce pe cea din aur roșu este menționat „one of 200”, acestea confirmând numărul de unități al fiecărei ediții limitate. Prețurile acestei adevărate bijuterii încep de la 7.950 de lire și pot urca până la 22.500 de lire în cazul în care clienții doresc varianta din aur roșu.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment