Share
Planul lui de Meo are efect: Renault a raportat o cifră de afaceri de 10,37 mld. euro pentru trimestrul 3

Planul lui de Meo are efect: Renault a raportat o cifră de afaceri de 10,37 mld. euro pentru trimestrul 3

Planul noului CEO al grupului francez Renault, din care fac eparte și Dacia, de a miza pe profitabilitate pare să aibă efecte pozitive.

Grupul Renault a înregistrat o cifră de afaceri de 10,37 miliarde de euro în trimestrul al treilea al lui 2020. Deși reprezintă o scădere cu 8,2% în ritm anual, valoarea este peste aşteptările analiștilor.

La nivel mondial, grupul Renault a vândut 806.320 de autovehicule în trimestrul al treilea, în scădere cu 6,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Din numărul total, 155.278 au fost autoturisme şi utilitare Dacia.

Vânzările grupului Renault în Europa au scăzut cu 2,9% în trimestrul al treilea, dar au crescut cu 8% în luna septembrie, în timp ce în afara Europei au scăzut cu 9%, în pofida performanţelor solide ale grupului pe pieţele din Rusia şi Turcia.

Miza pe profit, nu pe volumul vânzărilor Renault

„Acest trimestru al treilea scoate în evidenţă modificarea politicii noastre comerciale, care se concentrează acum pe profitabilitate mai degrabă decât pe volume”, consideră Luca de Meo.

Grupul farncez, care în primul semestru al anului a înregistrat o pierdere istorică de şapte miliarde de euro, a anunţat și atragerea a trei miliarde de euro din împrumutul garantat de statul francez, în valoare de cinci miliarde de euro. În total, grupul dispunea la 30 septembrie de lichidităţi în valoare de 15,2 miliarde de euro „care includ un împrumut de cinci miliarde de euro beneficiind de o garanţie a statului francez, din care trei miliarde de euro au fost trase la finele lunii septembrie 2020”, au subliniat oficialii companiei.

Renault, producător auto din anul 1898, este un grup internaţional prezent în 134 de ţări, care a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule în 2019. În prezent, compania are peste 180.000 de angajaţi, 40 de fabrici şi 12.700 de puncte de vânzare în întreaga lume.

Citește și:

Leave a Comment