Share

Ford Mondeo trece la tehnologia hibrid. Modelul nu va mai fi disponibil cu motoare convenționale

Ford a anunțat astăzi că renunță la motoarele alimentate cu benzină pentru modelul Mondeo. Acest vehicul va fi comercializat doar cu tehnologie hibrid.

Conform anunțului Ford, în oferta companiei se vor afla doar modele Mondeo cu sisteme de propulsie hibrid. Deja, Mondeo Hybrid a ajuns la o cotă de 25% din vânzările totale ale acestui model în Europa. Sistemele de propulsie sunt de tip mild-hybrid, ceea ce înseamnă că vehiculele nu au nevoie de utilizarea unei surse de alimentare externă pentru a încărca bateria.

Oficialii companiei americane consideră că tehnologia de propulsie hibridă este una dintre soluțiile care ajută clienții să facă trecerea către mașinile electrice cu mai multă încredere. Tehnologia poate fi considerată benefică și pentru șoferii care doresc un rafinament sporit și o eficiență crescută a consumului de combustibil, dar care nu au acces la un punct de încărcare extern acasă sau la serviciu.

Anul trecut, Ford a extins gama Mondeo Hybrid pentru a include un nou model wagon din primul segment și variante Mondeo Hybrid ST-Line cu un stil sportiv, inspirat de Ford Performance, pe lângă versiunile elegante Titanium și vârful de gamă, Vignale. Clienții Mondeo care aleg versiunle cu patru uși și wagon vor avea acum posibilitatea de a opta și pentru sisteme de propulsie diesel hibrid.

„Trecerea la o producție 100% hybrid pentru gama noastră Mondeo este un alt mare pas înainte în călătoria spre electrificare a Ford. Pentru clienții care conduc mai puțin de 20.000 km pe an, Mondeo Hybrid este o alegere inteligentă, oferind o soluție mai bună decât motorina, și beneficiile puterii electrice fără grija autonomiei”, consideră Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Servicii al Ford Europa.

Mondeo Hybrid, produs la Valencia

Tehnologia hibrid prezentă pe Mondeo combină un motor pe benzină de 2.0 litri, un motor electric, un generator și o baterie litiu-ion de 1.4 kWh. Astfel, autonomia unui motor cu ardere internă este combinată cu eficiența și rafinamentul unui propulsor electric.

Tehnologia de frânare regenerativă captează până la 90% din energia pierdută în mod normal în timpul frânării pentru a alimenta bateria. Puterea electrică este utilizată pentru o pornire silențioasă, în special în oraș,în scenariile start-stop din traficul cotidian, și pentru a sprijini motorul pe benzină în a oferi o eficiență optimă a combustibilului și emisiilor de CO2.

O transmisie automată de tipul power-split controlează eficient utilizarea cuplului motorului – oferind un răspuns la accelerație liniar pentru o experiență de condus mai rafinată.

Interfața SmartGauge pentru monitorizarea consumului de combustibil și a energiei include, de asemenea, sistemul Brake Coach care ajută la returnarea eficientă a energiei de frânare către baterie.

Modelul Mondeo Hybrid este produs la fabrica de ultimă generație Ford din Valencia, Spania- unde Ford va produce, de asemenea, variante hibride complete și pentru modelele S-Max și Galaxy începând cu prima parte a anului viitor.

Oficialii Ford promit că vor lansa 17 noi vehicule electrificate în Europa până la sfârșitul anului 2021 și anticipează că acestea vor reprezenta mai mult de 50% din vânzările de mașini ale companiei în Europa până la sfârșitul anului 2022.

Citește și:

Leave a Comment